Ansök till EU:s Innovationshuvudstad 2017

2017-03-28

Är din stad innovationsdriven och satsar på att övervinna sociala utmaningar? Då ska du söka dig till EU:s innovationshuvudstad, iCapital 2017!

Nu har ansökan öppnat till EU:s Innovationshuvudstad - iCapital 2017.

Carlos Moedas, EU-kommissionär med ansvar för forskning och innovation, lanserade den 22 mars tävlingen där den staden som framgångsrikt har experimenterat med lösningar, så kallade ”testbädd”, för nya och innovativa projekt medborgardrivna potentiella lösningar på relevanta sociala utmaningar. Första pris är 1 000 000 Euro.  

Tävlingen är öppen för städer som;
- Har över 100 000 invånare (i områden där det inte finns någon stad med det befolkningsantalet är den största staden berättigad att ansöka)
- Är ett EU-land eller en region med koppling till EU:s program Horisont 2020, det vill säga EU:s forskning och innovationsprogram
- Tänjer på gränserna för innovativa koncept, processer, verktyg och regeringsmodeller som en språngbräda för innovation
- Hjälper medborgare att engagera sig i innovationsprocessen och tillvaratar deras idéer
- Hjälper sin stad mot att bli attraktiv som förebild för andra städer
- Stärker det lokala ekosystemet genom att implementera innovativa exempel

Priser
Vinnaren av tävlingen kommer att annonseras i november 2017. Tre pris kommer att delas ut för det bästa statsinitiativet för att skapa en inspirerande forskningsmiljö:

Vinnaren av EU:s Innovationshuvudstad 2017: 1 000 000 Euro
Andra pristagare: 100 000 Euro
Tredje pristagare: 100 000 Euro

Sista dagen att ansöka är 21 Juni 2017.

För mer information och ansökan, klicka här

/Sanna Schumacher 

Nyheter

 • Ny plattform för forskningsdata

  2018-12-05

  EU har lanserat en ny plattform, European Open Sience Cloud, där data från forskningsverksamhet ska kunna tillgängliggöras för andra forskare.

 • Snabbare utbyggnad av 5G

  2018-11-21

  Den 14 november röstade Europaparlamentet för ett förslag som ska skynda på utvecklingen av Europas 5G-nät. 5G är nästa generation telekommunikationssystem som kopplar trådbunden och trådlös kommunikation och ger extremt hög bandbredd till användare och anslutna objekt som mobiltelefoni och datorer men även hushållsapparater, sensorer och bilar.

 • Umeå finalist i iCapital

  2018-10-24

  Umeå har passerat nästa steg i utnämningen till European Capital of Innovation Awards och står nu som en av sex finalister till utmärkelsen och prissumman på 1 miljon Euro.

 • Region Västerbotten presenterade innovationsloop i Bryssel

  2018-10-24

  Region Västerbotten visade upp sitt koncept för öppen social innovation, innovationsloopen, vid ett seminarium vid European Week of Regions and Cities i Bryssel den 11 oktober. Under seminariet, som arrangerades i samarbete med det europeiska Interregprojektet Osiris, lyftes vikten av medborgardriven utveckling och internationella samarbeten i regional utveckling för att lösa samhällsutmaningar.

 • LTU får miljonorder tack vare EU-projekt inom innovation

  2018-09-12

  Tack vare LTU Business AB:s projektarbete med European institute of Innovation and Technology (EIT), som är ett av EU:s stora innovationsnätverk, har LTU tagit emot en beställning värd 8,6 miljoner kronor om att ta fram go-to marketstrategier för nya innovationer till industrikoncerner inom EU:s projekt EIT Raw Materials. LTU blev utvalda tack vare deras framgångsrika arbete med att utveckla en internationell specialkompetens inom innovation.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS