Ansök till Europeiska Karlspriset för ungdomar

Nu har du som är mellan 16 och 30 år och som har organiserat ett projekt med en europeisk dimension möjlighet att delta i Europeiska Karlspriset. Deadline för att ansöka är den 23 februari och du har chans att vinna såväl pengar som en resa till Aachen och Europaparlamentet.

Tävlingens syfte är att öka ungas medvetenhet om europafrågor samt att uppmuntra till deltagandet i europeiska integrationsprojekt. Priset tilldelas ungdomars projekt som bidrar till förståelsen för – och skapandet av – en gemensam europeisk identitet samt visar praktiska exempel på européer som lever sida vid sida i harmoni.

Vinnare av bästa projekt tilldelas en prissumma på 5 000 euro, andrapriset uppgår till 3 000 euro och tredjepriset 2 000 euro. Utöver prispengarna bjuds de tre vinnarna in till att besöka Europaparlamentet i antingen Bryssel eller Strasbourg. Samtliga representanter för de 28 utvalda nationella projekten (ett per medlemsland) bjuds på en fyra dagars resa till Aachen, Tyskland.

Läs mer om tävlingen och hur du gör för att delta.

/Kalle Eriksson

03 Feb 2015 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information