Investeringsforum och Borgmästaravtalsceremoni för klimatkommuner i EU

Klimat och energifrågan är ständigt aktuell på den politiska arenan. Den 21 och 22 februari anordnas ett investeringsforum och en ceremoni för deltagare inom Borgmästaravtalet för att ena aktörer på lokal, regional och nationell nivå för att uppnå en hållbar framtid för Europa.

Den 21 februari anordnas ett investeringsforum för alla deltagare som är i Bryssel för Borgmästaravtalsceremoni 2018. Covenant of Mayors (CoM) arrangerar forumet med målsättningen att sammanstråla kommuner, företag och finansiella institutioner om finansieringslösningar för lokalt energi- och klimatarbete och klimatanpassning.

Den 22 februari är politiker i alla kommuner som skrivit under Borgmästaravtalet inbjudna till Bryssel. Borgmästaravtalet för klimat och energi brukar också kallas världens största urbana klimat- och energiinitiativ och samlar lokala, regionala och nationella aktörer som arbetar med energi och klimatutveckling. The Covenant of Mayors är ett bra tillfälle för svenska lokala, regionala och nationella politiker att uppleva det större sammanhanget som de genom borgmästaravtalet är en del av. Evenemanget skall ge möjlighet att knyta kontakter med beslutsfattare inom EU samt relevanta aktörer och intressenter inom området.

Anmälan för eventen öppnar snart.

Läs mer om Borgmästaravtalet här.

/Lovisa Jonsson

05 Dec 2017 Klimatpolitik

Klimatpolitik

De beslut som tas inom EU:s klimatpolitik har inverkan på regionens näringsliv och invånarnas livsmiljö. Utöver de klimat- och energirelaterade målen främjar EU arbetet med en ökad biodiversitet, en hållbar användning av naturresurser, att motverka hälsoproblem orsakade av klimatförändringar, ett hållbart jordbruk och att säkra EU:s livsmedelsförsörjning. Norra Sverige har speciella förhållanden såväl befolkningsstruktur som klimat vilka måste tas hänsyn till vid utformandet av unionens lagstiftning.

Kontaktperson: Carina Christiansen

Mer information