Ansök till RegioStars Awards 2017

RegioStars Awards 2017, en tävling anordnad av EU-kommissionen som lyfter fram bästa praxis inom regional utveckling, firar tio år. Genom att upplysa om de mest innovativa, originella och framgångsrika projekten syftar tävlingen till att belöna de mest aktiva regionerna och att inspirera andra regioner till att driva liknande projekt. Ta chansen och ansök senast 10 april.

Priskategorierna för 2017 är följande:

  1. Smart Specialisering för innovation i små och medelstora företag;
  2. Energiunionen: Kliamatfrågor;
  3. Kvinnors egenmakt och aktivt deltagande;
  4. Utbildning och yrkesbildning;
  5. CityStars: Städer i digital omställning.

Vinnare i varje kategori väljs av en oberoende jury och tar emot ett certifikat och hedersmedalj i en prisceremoni med EU-kommissionären för regionalpolitik Corina Cretu. Vinnarna presenteras därefter som en del av EU-kommissionens marknadsföring av framgångsexempel. Årets Regiostars-ceremoni kommer att äga rum den 10 oktober under den Europeiska veckan för regioner och städer 2017 (läs mer här).

Vill ni delta i tävlingen? Ansökningar sker via RegioStars web-plattform, som ni hittar här. Mer information om tävlingen tillsammans med en ansökningsguide och ansökningsform hittar ni här.

/Maria Sandberg 

13 Mar 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information