Arctic Project Awards 2018

2018-05-16

För andra gången lanseras The Arctic Project Awards, ett pris med syfte att uppmärksamma goda exempel från det Arktiska området samt förespråka Arktiskt gränssamarbete. Vinnaren av årets upplaga kommer att presenteras under European Week of Regions and Cities, EWRC, 2018 i samband med seminariet som North Sweden tillsammans med European North Atlantic Arctic Partnership ska hålla som en del av det officiella programmet för EWRC den 9 oktober.

20180516Arctic Awards kopiera

Tävlingen är öppen för projekt som är finansierade inom fondprogrammen: Northern Periphery and Arctic, Interreg Botnia Atlantica, Interreg Nord, Kolarctic CBC och Karelia CBC. Detta året kommer tävlingen inrikta sig på två kategorier, nämligen:

 • Arktiskt Entreprenörskap: Riktad mot innovativa entreprenörskapslösningar för människor bosatta i nordliga klimat. Det kan bland annat innefatta matproduktion, turism kopplat till regionen, kreativa industrier samt entreprenörskap kopplat till den geografiska ursprungsbefolkningen.
 • Möjligheter kopplat till Arktiskt klimat: Innefattar projekt som innefattar innovativa lösningar kopplade till Arktiskt klimat. Exempelvis kan det vara lösningar inom transport-, bostads-, råmaterial- och gruvområdet.

Förutom pris för de två ovanstående kategorier ska även ännu ett pris tilldelas inom de två kategorierna med titeln ”Arctic Promise” till planerade projekt som visar på god framtida potential.

Har ni ett projekt som finansieras inom ovanstående program? Tveka då inte att ansöka till tävlingen via detta frågeformulär: 

Sista ansökningsdatum är 31 maj, glöm inte att alla ansökningar måste göras på engelska.

Läs mer om tävlingen här: 

/Andreas Andersson Kurdve

Allmänna nyheter

 • Norra Europa positionerar sig för EU:s långtidsbudget

  2018-05-23

  EU-kommissionens förslag till långtidsbudget för EU kommande programperioden 2021—2027 presenterades den 2 maj och i slutet av maj och början av juni kommer de konkreta regleringarna för de olika budgetområdena såsom utformningen av regionalpolitiken. Nätverken för Europaforum Norra Sverige, EFNS, med de fyra nordligaste svenska regionerna samt Northern Sparsely Populated Areas, NSPA, för norra Sverige, Finland och Norge har tagit fram var sin första kommentar i form av positioner för vad nu lagda förslag betyder för regionerna i norr inför kommande regleringar och stundande förhandlingar i EU. Utgångspunkten är en positiv syn på EU-kommissionens lagda budgetförslag.

 • Umeå kreativa EU-ledare

  2018-05-23

  EU-kommissionen har släppt en rapport om socio-ekonomisk utveckling i regioner och städer i Europa med fokus på utveckling av kultur och kreativa sektorer.

 • Näringsliv från Norr på besök

  2018-05-23

  22-23 maj var yrkesverksamma näringslivsutvecklare från Skellefteå, Piteå och Älvsbyn på besök i Bryssel med intresse för bland annat entreprenörskap och nyföretagande.

 • Arctic Project Awards 2018

  2018-05-16

  För andra gången lanseras The Arctic Project Awards. Priset delas ut i syfte att uppmärksamma och förespråka goda exempel på gränsöverskridande samarbete i de arktiska regionerna.

 • North Sweden och NSPA anordnar öppet seminarium i Europaparlamentet

  2018-05-16

  Den 19 juni kommer North Sweden tillsammans med Northern Sparesly Populated Areas (NSPA) att finnas på plats i Europaparlamentet för att anordna ett öppet seminarium med fokus på norra Europas regioner och dess potentialer samt behov. Seminariet presenteras av den svenska Europaparlamentarikern Aleksander Gabelic samt den finska Europaparlamentarikern Elsi Katainen. Medverkande är bland annat företrädare från regionerna som ingår i NSPA, företrädare från EU-kommissionen samt från OECD.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS