Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

2019-01-18

Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

Appen som kallas Citizens’ App har utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj 2019. Den nya appen har ett antal funktioner som bland annat att se vad EU har gjort, gör just nu och planerar att göra för EU:s medborgare, få tillgång till multimedia, videos, podcasts med mera, hitta intressanta evenemang och mycket mer.

I appen kan man även anpassa sina intressen för att få uppdateringar både vad som är på gång på lokal och regional nivå, men även inom de sak- eller geografiska områden man är intresserad av. Citizens’ App finns därtill tillgänglig på 24 olika EU-språk.

I appen får du också tillgång till hemsidan ”Det här gör EU för mig” som North Sweden skrivit om tidigare. Se vår nyhet om det här. Appen är gratis och finns tillgänglig i App Store och Google Play.

Läs mer om Citizens’ App och dess funktioner här

/Michaela Wikdahl

Allmänna nyheter

 • Tornedalsskolan och Baldergymnasiet vinnare i Euroscola-tävlingen

  2019-02-19

  Till 2019 har både Tornedalsskolan i Haparanda och Baldergymnasiet i Skellefteå vunnit möjligheten att åka till Bryssel som en del av Euroscola-projektet. Euroscola är ett projekt som startades av EU-parlamentet 1990. Varje år välkomnar Euroscola tusentals elever från EU:s medlemsländer, för att för en dag prova på att vara Europaparlamentariker i Strasbourg.

 • Forum Jämställdhet i Luleå

  2019-02-13

  Forum Jämställdhet anordnades av Region Norrbotten och Luleå kommun i Luleå 30-31 januari. Programmet uppmärksammade regionalt och lokalt jämställdhetsarbete.

 • Hur mäts sociala framsteg?

  2019-02-13

  Region Västerbotten och Umeå kommun har bjudits in till en referensgrupp som ska bistå EU-kommissionen i utvecklingen av ett index för sociala framsteg.

 • Välkomna Clara och Hannes!

  2019-01-28

  North Sweden välkomnar vårens nya praktikanter, Hannes Wigerfelt och Clara Lundén till kontoret i Bryssel. Clara och Hannes kommer att hjälpa till i det dagliga administrativa arbetet på kontoret och stötta oss med nyhetsbevakning och att rapportera från konferenser och allt annat som det innebär att jobba på North Sweden. Hannes och Clara stannar hos oss under fem månader fram till juni månad. Hjärtligt välkomna!

 • Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

  2019-01-18

  Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS