Hej och välkommen tillbaka Lars Wikman!

North Sweden välkomnar Lars Wikman, vikarierande Senior Adviser in European Affairs och ”nygammal” medarbetare till North Swedens kontor.

Lars kommer närmaste tiden att stötta oss på North Sweden inom Forsknings och innovationsområdet och går in som vikarie för Tony Scully och kommer främst att arbeta med frågor som berör EU:s forskning och innovationsprogram, Horisont 2020, och förberedelserna inför EU:s nästa ramprogram för forskning och innovation (FP9). Lars känner till North Swedens verksamhet väl då han tidigare jobbat som Senior Adviser på North Sweden.

Lars har tidigare jobbat som konsult inom såväl näringsliv som offentlig sektor, för företag och departement samt kommuner och landsting. I sitt tidigare jobb vid Umeå universitet har Lars mestadels arbetat med EU:s ramprogram för forskning och innovation men även med andra europeiska nationella och regionala program. Dessförinnan har Lars också arbetat med liknande frågor för Luleå tekniska universitet.

- Jag ser fram emot att arbeta på North Sweden igen och medverka till stötta regionens aktörer för att ta tillvara på möjligheterna inom Horisont 2020 och påverka EU-agendan inom våra styrkeområden inför den kommande ramprogram för forskning och innovation, FP9.

Kontaktuppgifter:
Lars Wikman
Senior Adviser in European Affairs 
Mobil (Sverige): +46 (0)70 555 51 17
E-post: lars.wikman@northsweden.eu

Kontaktuppgifter till samtliga på kontoret finns här.

01 Nov 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information