IF Metall på besök i Bryssel

2012-05-16

120516-IF-Metall-plenisal-w120516-IF-Metall-plenisal-w

En grupp från IF Metall Luleå besökte mellan den 10-13 maj Bryssel. Under120516-IF-Metall-webb2 besöket, anordnat av North Sweden tillsammans med LO, TCO och SACOs Brysselkontor, hann gruppen med att träffa både Europaparlamentariker Olle Ludvigsson och Marita Ulvskog, samt besöka den Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, Europafacket (ETUC), LO, TCO och SACOs kontor i Bryssel och North Sweden.

Syftet med besöket var att öka kunskapen om vad som händer och är aktuellt i EU, speciellt vad gäller arbetsrättsliga frågor vilket också märktes på de frågor som diskuterades under besöken. Några av de frågor som diskuterade hetast handlade om den sociala dialogen i EU, fackliga frågor på EU-nivå samt samarbeten mellan fackförbund, råvaror och vikten av att knyta samman EU:s nordliga regioner med resterande EU.

- Det är jättebra att få den här bilden av EU för det är så mycket som påverkar det vardagliga livet även lokalt, sade Kristina Lindqvist.

Sammantaget var det en nöjd grupp från IF Metall som avslutade två intensiva besöksdagar i Bryssel hos North Sweden European Office, där Mikael Janson informerade om vilka frågor som är aktuella inom EU och rör Norrbotten och Västerbotten just nu.

/Joel Larsson och Hanna Högberg

Allmänna nyheter

 • Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

  2019-01-18

  Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

 • SKL presenterar sina prioriterade EU frågor för 2019

  2019-01-17

  Under 2019 kommer Sveriges kommuner och landsting (SKL) att fokusera extra på åtta utvalda EU-frågor utifrån kommuner och regioners intressen. EU-perspektivet ska genomsyra förbundets verksamhet och de prioriterade frågorna kommer att bedrivas med hjälp av enskilda viljeriktningar samt olika aktiviteter under året.

 • Tack till Stina och Michaela!

  2019-01-15

  När ett nytt år tagit vid är det dags att tacka höstens praktikanter, Stina Skoglöf och Michaela Wikdahl, för deras tid hos oss på North Sweden.

 • Toppresultat för Sverige

  2019-01-11

  The Economist genomför varje år en demokratiundersökning över världens länder. Sverige rankas som EU:s mest demokratiska land.

 • EU-stöd till Övre Norrland

  2018-12-17

  Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har beslutat att 28 prioriterade projekt i Norr- och Västerbotten ska få dela på 250 miljoner kronor från ESF och ERDF.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS