Kickoff-möte för Europeiska veckan för regioner och städer

Den 8–11 oktober 2018 planeras evenemanget ”European Week for Regions and Cities” (EWRC) i Bryssel för 16:e året i rad. Veckan, som utgör EUs största publika evenemang och samlar Europas alla lokala och regionala aktörer som vill diskutera nya idéer och samarbeten i relation till EU:s sammanhållningspolitik. Den 25 januari hölls det första förberedande pressmötet inför Europaveckan i oktober.

180126Europiskaveckanregioner

Europeiska veckan för regioner och städer är ett årligt återkommande fyradagarsevenemang där representanter från EU:s regioner och städer får tillfälle att träffas och utbyta idéer angående regional och urban utveckling.

Temat för EWRC 2018 – ”För en stark sammanhållningspolitik post 2020”

Den Europeiska veckan för regioner och städer är ett årligt återkommande evenemang med syfte att öka engagemanget för EU:s politik hos regioner och städer i EU. Under fyra dagar får aktörer från regioner och städer tillfälle att träffas och utbyta idéer angående regional och urban utveckling.

Temat för årets arrangemang är: ”For a strong cohesion policy beyond 2020”. Evenemanget ger tillfälle att diskutera utvecklingen av EU:s sammanhållningspolitik samt betydelsen regioner och städer har för policyns utveckling.

Huvudtemat är uppdelat i tre områden som evenemanget ska fokusera på:

  • Territoriell utveckling av regioner, städer och landsbygd
  • Framtidsutsikter för EU:s sammanhållningspolitik och EU:s budget
  • Utbildning, kultur och involvering av den yngre generationen

Ny konferenslokal 2018 är SQUARE i Bryssel

Årets upplaga av evenemanget ska lokaliseras kring konferenslokalen SQUARE som är beläget i centrala Bryssel med bra förbindelser till Europakvarteren.

Förra årets evenemang har sammanfattats som ett lyckat arrangemang. Över 6000 personer från 187 olika regioner deltog i evenemangets 137 workshops och händelser. Över 600 talare föreläste för deltagarna under veckans gång. Arrangörerna är nöjda med förra årets program men vill till 2018:s upplaga även fokusera mer på innovativ utformning och förnyad struktur för hur ett evenemang av denna skala ska presenteras, nya innovativa lösningar för att sprida information om regioner eftersöks.

Intresserad av att delta - sista anmälningsdag 30 mars

Vill du delta på EWRC? Som officiell partner får du en unik möjlighet lyfta dina frågor med relevans för lokal och regional nivå, utbyta erfarenheter och nätverka. Notera dock att det finns begränsningar för antal möjliga parter att medverka per region. Hör därför av er med er idé till oss på North Sweden för koordinering och mer information. Partners som är intresserade av att medverka har till och med den 30 mars på sig att skicka in sin ansökan. Preliminärt datum för när evenemangets registreringssida öppnar är i juli.

30 mars är slutdatum för anmälan i de flesta fall, mer information om anmälan, evenemanget, och vad de söker finns att läsa här:

/Andreas Andersson Kurdve

Läs mer om EU:s sammanhållningspolitik här:

29 Jan 2018 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information