master class

Är du doktorand eller forskare i början av karriären? Nu har du chansen att söka till årets Master Class i Bryssel! Ansök senast den 9 maj för att ha chansen.

Master Class är ett unikt format som sammanlänkar forskare genom att kombinera deltagarnas forskning med föreläsningar och paneldebatter med politiska rådgivare, EU- tjänstemän och erfarna akademiker i syfte att skapa en ökad förståelse för, men även forskning, kring EU:s sammanhållningspolitik.

Master Class är en del av European Week of Regions and Cities (fd. Open Days), vilket är det största europeiska eventet kring regional och urban utveckling och samlar regioner över hela Europa.

30 doktorander och unga forskare tidigt i karriären kommer att få chansen att delta på Master Class mellan den 8 till 12 oktober 2017. I ansökan måste ett kortare PM bifogas som syftar till att bidra till utveckling inom ett av dessa teman;

1. Motståndskraf inom regioner och städer: Vilka lokala och regionala strategier har visat sig vara framgångsrika vid ekonomiska kriser och bevisad resiliens?

2. Styrning av regional och lokal utveckling: hur influerar EU:s sammanhållningspolitik så kallad ”Good Governance” och innovation inom den offentliga sektorn?

3. Sprida kunskap över gränserna: Hur kan EU:s sammanhållningspolitik underlätta för förståelsen mellan regioner och städer och vilka är de framtida riktlinjerna?

Programmet för Master Class 2017 kan du läsa här (PDF)

För mer information, läs mer här

/Sanna Schumacher

 

 

 

15 Mar 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information