Norra Sverige uppmärksammas på Kommissionens Instagram

Under Europaforum Norra Sverige 2018 fick deltagarna av evenemanget möjlighet att skicka ett specialdesignat vykort adresserat till EU-kommissionen i Bryssel. De många vykorten har sedan uppmärkssammats på EU-kommissionens sociala medier, däribland mobilapplikationen ”Instagram” där deras inlägg uppmärksammades och ”gillades” av nästan 1 000 användare.

20180411EFNSVykort

Vykort från Europaforum Norra Sverige 2018.

Vykortet var en kärleksförklaring från Norra Sverige angående sammanhållningspolitikens betydelse för att med stöd av EU stärka tillväxt och hantera utmaningar på regional nivå. Det var en påminnelse till EU-kommissionen som snart ska lägga ett förslag till ny långtidsbudget, att sammanhållningspolitikens roll är betydelsefull för alla regioner i EU, inte minst nordliga glesbefolkade områden.

Långtidsbudgeten för perioden 2021-2027 kommer att på grund av Brexit krympa med 13 % i förhållande till den förra långtidsbudgeten om medlemsländerna bibehåller nivån på sina medlemsavgifter. Om inte insatsen från medlemsländerna höjs för att täcka för Storbritanniens utträde så kommer det att krävas att nedskärningar görs, vilket är något som riskerar att drabba sammanhållningspolitiken och är då för regionerna i hela EU inklusive norra Sverige viktigt att det hanteras på ett klokt sätt i förslagen och kommande förhandlingar i EU.

EU-kommissionens Instagraminlägg: @European Commission

EU-kommissionen uppmärksammar aktionen från EFNS gemensamt med att nämna att sammanhållningspolitiken 2018 har existerat i 30 år och pekar på att den är ett centralt inslag i att nå en Europeisk gemenskap för samtliga regioner i EU.

EU-kommissionens Instagram når ut till nästan 100 000 följare och uppmärksammar nästan dagligen EU:s arbete på olika vis. Kika in på deras Instagram-sida här:

Läs mer om Europaforum Norra Sverige 2018 här:

/Andreas Andersson Kurdve

11 Apr 2018 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information