PUAB på besök i Bryssel

2011-11-22

111121 Pajala Utveckling ABUnder två dagar har Pajala Utveckling AB rest runt i Bryssel med omnejd för att ta del av nya idéer och erfarenheter kring gränsöverskridande samarbete.

Besöket har, bland annat, inneburit ett möte på Generaldirektoratet för regionalpolitik, där Ann-Kerstin Myléus informerade om EU-kommissionens förslag till ny sammanhållningspolitik och vad det kan innebära för gränsöverskridande samarbete efter 2013. Delegationen besökte också enheten för råvaror på Generaldirektoratet för näringsliv och företagande, där de förde ett samtal och diskussion om gruvnäringens utveckling i Pajalaområdet och dess betydelse för EU. Generaldirektoratet för näringsliv och företagande presenterade även sina tankar om råvaruinitiativet och innovationspartnerskapen. Besökarna mötte även North Sweden, där VD:n för Pajala Utveckling AB, Bengt Niska, presenterade de utmaningar och möjligheter som Pajala står inför de kommande åren.

Förutom möten i Bryssel hann Pajala Utveckling AB även med en resa till gruvregionen Maastricht, där de fick byta erfarenheter och se hur regionen arbetar kring regional utveckling och ett attraktivt företagsklimat. 

/Hanna Högberg och Joel Larsson

Allmänna nyheter

 • Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

  2019-01-18

  Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

 • SKL presenterar sina prioriterade EU frågor för 2019

  2019-01-17

  Under 2019 kommer Sveriges kommuner och landsting (SKL) att fokusera extra på åtta utvalda EU-frågor utifrån kommuner och regioners intressen. EU-perspektivet ska genomsyra förbundets verksamhet och de prioriterade frågorna kommer att bedrivas med hjälp av enskilda viljeriktningar samt olika aktiviteter under året.

 • Tack till Stina och Michaela!

  2019-01-15

  När ett nytt år tagit vid är det dags att tacka höstens praktikanter, Stina Skoglöf och Michaela Wikdahl, för deras tid hos oss på North Sweden.

 • Toppresultat för Sverige

  2019-01-11

  The Economist genomför varje år en demokratiundersökning över världens länder. Sverige rankas som EU:s mest demokratiska land.

 • EU-stöd till Övre Norrland

  2018-12-17

  Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har beslutat att 28 prioriterade projekt i Norr- och Västerbotten ska få dela på 250 miljoner kronor från ESF och ERDF.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS