Save the date

Varmt välkomna till en eftermiddag fylld med nya idéer, debatter och diskussioner om nya visioner för sammanhållningspolitiken med fokus på regional utveckling i Östersjöregionen den 30 maj.

"Cohesion in the Baltic Sea Area – Fresh ideas for successful rural and urban growth" är rubriken på det seminarium som North Sweden är med och anordnar med bland annat medverkan från OECD den 30 maj på Mecklenburg-Vorpommern Office i Bryssel. 

Ta tillfället i akt och diskutera framtidens sammanhållningspolitik i Östersjöregionen.
Den 30 maj anordnar North Sweden genom nätverket informal Baltic Sea Group (iBSG) i samarbete med EU-kommissionen i Bryssel ett seminarium på temat ”Sammanhållningspolitiken i Östersjöregionen - nya visioner för regional och urban tillväxt”.

Bland talarna finns OECD och ledande företrädare från EU samt regionerna med flera för att diskutera hur EU:s stöd kan leverera mervärden för medborgarna, bidra till smarta strategier som knyter ihop städerna och omgivande landsbygd samt bättre samverkan över gränserna mellan regionerna och länderna runt Östersjön. 

EU-kommissionen arbetar på ett nytt förslag för perioden 2021–2027 kring sammanhållningspolitiken, vilket är ett nyckelverktyg för regional utveckling. Hur vill du att den kommande EU-politiken ska se ut i framtiden? På seminariet kommer du att ha chansen att engagera dig och diskutera detta med representanter för Europaparlamentet, EU-kommissionen, regioner och städer. Vi kommer att diskutera vad som fungerar i dagsläget (och vad som inte gör det!) och lära oss vad som får projekt kring Östersjön att lyckas och från Region Västerbotten kommer Peter Hedman att tala kring cleaner growth. 

Se länk nedan till inbjudan och program till seminariet som gått ut. Registrering är öppen fram till den 26 maj och du registrerar dig här 

Har du frågor, kontakta Mikael Janson, Direktör North Sweden European Office.

Inbjudan

Program 

/Sanna Schumacher

11 Apr 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information