Sök Erasmus+ bidrag för projekt inom social delaktighet

2017-03-27

EU-kommissionen har annonserat att det nu finns möjlighet att söka bidrag för nya projekt inom Erasmus+ ramen.  Projekten ska syfta till att främja aktivt medborgarskap, tolerans och motverka diskriminering. Sista ansökningsdag är den 22 maj.

Erasmus+

Projekten ska sikta på att sprida och utveckla nya pedagogiska arbetssätt, innovativa lärarmetoder och IT-verktyg, som främjar ömsesidig respekt, inkluderande utbildning och det kritiska tänkandet. Deltagare ska inrikta sig mot att främja utbildning för elever med sämre förutsättningar samt att stödja nyanlända migranter i deras integration i utbildningen. Stor vikt läggs på att öka kunskaper om grundläggande värderingar bland elever.

Vem kan söka?
Offentliga och privata organisationer inom utbildning och ungdomsfrågor är välkomna att söka medel. Minst fyra olika länder ska ingå i ett projekt.

Ansökan görs hos EU-kommissionen i Bryssel via Erasmus+ hemsida fram till den 22 maj. Mer information hittar du här.

Informationsdag i Bryssel och via livestream
Den 25 april anordnas en informationsdag i Bryssel, som ger en möjlighet att få mer detaljerade information, ställa sina frågor eller hitta partner. Mötet kommer att kunna följas live på webben och presentationerna ska finnas tillgängliga efter mötet.

Läs mer om Erasmus+ utlysning på EU-kommissionens hemsida här.

/Maria Sandberg

Allmänna nyheter

 • EU Arctic Forum ”Knowing, developing and connecting Arctic” med urfolksdialog

  2018-09-20

  Den 17 september gick det första EU Arctic Forum i regi av EU-kommissionen av stapeln i Bryssel. Temat ”förstå, utveckla och förena Arktis” inkluderade även den årliga dialogen med den arktiska ursprungsbefolkningen. Företrädare från regioner och EU, forskning samt näringsliv och nationella Arktiska aktörer var på plats. Diskussioner om bland annat bredbandsförsörjning i Arktis, handelsmöjligheter, hållbara och innovativa utvecklingsmöjligheter byggde på den arktiska samrådsrapport i EU som nätverket för Northern Sparsely Populated Area (NSPA) bidragit till avseende EU:s framtida investeringsstöd till det nordligaste Europa. Från hemregionerna medverkade Erik Bergqvist, ordförande Region Västerbotten, och Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå. Med från norra Sverige fanns även Åsa Larsson-Blind företrädande Samerådet.

 • Vi välkomnar höstens praktikanter, Michaela och Stina!

  2018-09-20

  Vi välkomnar de nya praktikanterna, Michaela Wikdahl och Stina Skoglöf till North Swedens kontor i Bryssel. De kommer att bistå North Swedens dagliga arbete med exempelvis omvärldsbevakning, nyhetsrapportering och att ta hand om besöksgrupper från hemregionen. Michaela och Stina kommer att praktisera under höstterminen, mellan tidsperioden september till slutet av januari 2019. Vi på North Sweden är glada att ha dem hos oss!

 • Umeå kan bli EU:s innovationshuvudstad

  2018-09-12

  Umeå är en av finalisterna till EU:s utmärkelse ”Capital of Innovation” och kan komma att tilldelas prissumman på 1 miljon Euro. Priset uppmärksammar städer som bidrar till ett innovativt klimat och effektivt använder innovationer i statsförvaltningen.

 • EU-kommissionens och Junckers ”State of the union”- tal 2018

  2018-09-12

  Den 12 september talade Europakommissionens president Jean-Claude Juncker vid sitt fjärde ”State of the union-tal” om vad som är Kommissionens främsta ansvar och prioriteringar innan EU-valet som infaller i maj 2019. Juncker framhöll bland annat att EU bör lägga sig i stort i stora frågor och smått i små frågor. Ett exempel, tillika en udda med omdebatterad fråga, är EU-bestämmelsen om sommar- och vintertid som han anser är en typisk liten fråga som medlemsstater själva ska besluta om.

 • EU satsar 150 miljoner euro på frukt & grönsaker i skolan

  2018-09-12

  Frukt, mellanmål, grönsaker och mjölkprodukter ska ges till skolor inom EU. Det främsta syftet är att förbättra barns hälsa men man vill även satsa på att barnen utbildas inom näringslära. Totalt sett berörs 30 miljoner barn i EU under läsåret 2018/19.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS