Sök Erasmus+ bidrag för projekt inom social delaktighet

2017-03-27

EU-kommissionen har annonserat att det nu finns möjlighet att söka bidrag för nya projekt inom Erasmus+ ramen.  Projekten ska syfta till att främja aktivt medborgarskap, tolerans och motverka diskriminering. Sista ansökningsdag är den 22 maj.

Erasmus+

Projekten ska sikta på att sprida och utveckla nya pedagogiska arbetssätt, innovativa lärarmetoder och IT-verktyg, som främjar ömsesidig respekt, inkluderande utbildning och det kritiska tänkandet. Deltagare ska inrikta sig mot att främja utbildning för elever med sämre förutsättningar samt att stödja nyanlända migranter i deras integration i utbildningen. Stor vikt läggs på att öka kunskaper om grundläggande värderingar bland elever.

Vem kan söka?
Offentliga och privata organisationer inom utbildning och ungdomsfrågor är välkomna att söka medel. Minst fyra olika länder ska ingå i ett projekt.

Ansökan görs hos EU-kommissionen i Bryssel via Erasmus+ hemsida fram till den 22 maj. Mer information hittar du här.

Informationsdag i Bryssel och via livestream
Den 25 april anordnas en informationsdag i Bryssel, som ger en möjlighet att få mer detaljerade information, ställa sina frågor eller hitta partner. Mötet kommer att kunna följas live på webben och presentationerna ska finnas tillgängliga efter mötet.

Läs mer om Erasmus+ utlysning på EU-kommissionens hemsida här.

/Maria Sandberg

Allmänna nyheter

 • 250 miljoner i EU-stöd till Norr- och Västerbotten från EU:s strukturfonder

  2018-12-17

  Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har beslutat att 28 prioriterade projekt i Norr- och Västerbotten ska få dela på 250 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. Sedan 2015 har partnerskapet delat ut över 1,5 miljarder kronor för att bidra till regional utveckling i Övre Norrland.

 • EU och den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor

  2018-12-03

  Under den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor den 25 november uppmärksammas problemet med könsbaserat våld världen över. Från den 25 november till den 10 december pågår kampanjer på olika platser i världen i syfte att motverka våld. 2018 års tema är Orange the World: #HearMeToo, vilket bland andra EU-parlamentet i Bryssel och Piteå Science Park uppmärksammade genom att lysa upp sina byggnaderna i färgen orange.

 • Europaparlamentet lanserar dubbla initiativ inför EU-valet 2019

  2018-12-03

  Inför EU-valet 2019 har Europaparlamentet lanserat hemsidan ”Det här gör EU för mig” som syftar till att illustrera i vilken utsträckning som EU gör skillnad för din region, ditt yrke eller din fritidssysselsättning. Därtill har också kampanjen ”Den här gången röstar jag” lanserats med målet att främja det demokratiska engagemanget inför EU-valet.

 • Umeå 2:a i iCapital

  2018-11-07

  Aten är Europas Innovationshuvudstad 2018. Umeå och de övriga fyra finalstäderna Århus, Leuven, Hamburg och Toulouse delar på andraplatsen.

 • Besök av Europa Direkt

  2018-11-06

  Den 30 oktober och 5 november hade North Sweden besök av lärare och elever via Europa Direkt. Besöken inleddes med en presentation av kontorets verksamhet Bryssel.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS