Välkomna Clara och Hannes!

2019-01-28

North Sweden välkomnar vårens nya praktikanter, Hannes Wigerfelt och Clara Lundén till kontoret i Bryssel. Clara och Hannes kommer att hjälpa till i det dagliga administrativa arbetet på kontoret och stötta oss med nyhetsbevakning och att rapportera från konferenser och allt annat som det innebär att jobba på North Sweden. Hannes och Clara stannar hos oss under fem månader fram till juni månad. Hjärtligt välkomna!

IMG_4425

Vårens nya praktikanter, Hannes och Clara

Clara Lundén kommer ursprungligen från Grisslehamn i Stockholms län. Hon läser Europaprogrammet på Göteborgs Universitet, och har valt att göra praktik som en del av sina studier.

- När jag påbörjade min utbildning hade jag redan ett stort intresse för internationell politik, men under tiden har jag mer och mer börjat fokusera på EU och jag har länge velat komma till Bryssel för att få ta del av Sveriges arbete här. Därför är jag väldigt glad över möjligheten att praktisera på North Sweden European Office.

- Jag hoppas på att praktiken ska ge mig ökad förståelse om EU-samarbetet och ”Brysselbubblan” i allmänhet, men även specifikt om norra Sveriges relationer och arbete med internationella parter. Jag hoppas på att erfarenheterna under praktiken kommer att hjälpa mig i framtida studier och arbete. Utöver detta hoppas jag på att under våren lära känna Bryssel som stad, samt får möjlighet att besöka andra platser i Belgien.

 

Hannes Wigerfelt kommer ursprungligen från Helsingborg och har nyligen slutfört en kandidatuppsats inom statsvetenskap vid Lunds Universitet. Under studierna har Hannes valt att inrikta sig på EU-frågor och europeisk integration och efter genomförd praktik på North Sweden tar han sin kandidatexamen.

- Jag har alltid haft ett stort intresse för frågor rörande EU-samarbete vilket mynnade ut i ämnesvalet för min kandidatuppsats där jag undersökte europeisk integration och försvarssamarbete utifrån olika policystrategier och fördrag. Därför föll det sig naturligt att jag sökte praktik på North Sweden för att få en bredare förståelse av Sveriges koppling till Europeiska Unionen och dess regionsamarbeten och policyprocesser.

- Att nu få utveckla mina kunskaper om Norr- och Västerbotten som region samt att ges möjlighet att få medverka i deras engagemang på den europeiska arenan är något jag ser mycket fram emot. Att spendera kommande termin i Bryssel kommer att bli mycket lärorik och fantastiskt spännande!

Allmänna nyheter

 • Tornedalsskolan och Baldergymnasiet vinnare i Euroscola-tävlingen

  2019-02-19

  Till 2019 har både Tornedalsskolan i Haparanda och Baldergymnasiet i Skellefteå vunnit möjligheten att åka till Bryssel som en del av Euroscola-projektet. Euroscola är ett projekt som startades av EU-parlamentet 1990. Varje år välkomnar Euroscola tusentals elever från EU:s medlemsländer, för att för en dag prova på att vara Europaparlamentariker i Strasbourg.

 • Forum Jämställdhet i Luleå

  2019-02-13

  Forum Jämställdhet anordnades av Region Norrbotten och Luleå kommun i Luleå 30-31 januari. Programmet uppmärksammade regionalt och lokalt jämställdhetsarbete.

 • Hur mäts sociala framsteg?

  2019-02-13

  Region Västerbotten och Umeå kommun har bjudits in till en referensgrupp som ska bistå EU-kommissionen i utvecklingen av ett index för sociala framsteg.

 • Välkomna Clara och Hannes!

  2019-01-28

  North Sweden välkomnar vårens nya praktikanter, Hannes Wigerfelt och Clara Lundén till kontoret i Bryssel. Clara och Hannes kommer att hjälpa till i det dagliga administrativa arbetet på kontoret och stötta oss med nyhetsbevakning och att rapportera från konferenser och allt annat som det innebär att jobba på North Sweden. Hannes och Clara stannar hos oss under fem månader fram till juni månad. Hjärtligt välkomna!

 • Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

  2019-01-18

  Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS