Höstens nya praktikanter!

2018-09-20

Vi välkomnar de nya praktikanterna, Michaela Wikdahl och Stina Skoglöf till North Swedens kontor i Bryssel. De kommer att bistå North Swedens dagliga arbete med exempelvis omvärldsbevakning, nyhetsrapportering och att ta hand om besöksgrupper från hemregionen. Michaela och Stina kommer att praktisera under höstterminen, mellan tidsperioden september till slutet av januari 2019. Vi på North Sweden är glada att ha dem hos oss!

200918-Praktikanter Stina och Michaela- Stor bild

Höstens nya praktikanter, Michaela och Stina

Michaela Wikdahl kommer ursprungligen från Piteå och studerar Statsvetarprogrammet med inriktning Internationella Relationer vid Göteborgs Universitet. Michaela har valt att göra praktik som en del av utbildningen.

– Samhällsfrågor och internationellt samarbete har alltid intresserat mig och har också gjort mina programval i skolan relativt enkla. Mina universitetsstudier har varit väldigt teoretiskt lärorika och jag såg nu chansen att även få ta del av praktiska kunskaper som jag hoppas ska komplettera min utbildning väl. Då jag ursprungligen kommer från Piteå och norra Sverige ligger mig varmt om hjärtat var North Sweden en optimal praktikplats för att lära mig mer om regionen i sin helhet men också hur den arbetar och samarbetar i ett europeiskt perspektiv.

– Jag har en hoppfull förväntan om att lära mig mer om politik i allmänhet, EU:s institutioner, hur EU:s beslut påverkar regionen och hur regionen kan göra sin röst hörd i EU. Jag hoppas att den erfarenhet jag tar med mig från praktiken ska gynna mig i mina framtida studier och arbetsliv. Avslutningsvis hoppas jag att jag får en rolig tid i Bryssel med nya erfarenheter både på och utanför praktiken.

Stina Skoglöf kommer ursprungligen från Umeå, där hon har erhållit en kandidatexamen i Statsvetenskap via Umeå Universitet (UMU). För nuvarande studerar hon Masterprogrammet i Statsvetenskap i Umeå och gör praktiken som en del inom utbildningen.

– Min utbildning består till stor del as teoretiska element och att få möjligheten att praktisera på North Sweden gör det möjligt för mig att få praktisk erfarenhet, vilket jag kommer ha stor nytta av både i mina studier samt i mitt framtida arbetsliv. Eftersom jag ursprungligen kommer från Umeå, så är jag extra nyfiken på hur norra Sveriges intressen framförs inom EU, samt hur norra Sverige påverkas av de beslut som fattas inom EU.

– Jag förväntar mig att jag kommer få nya kunskaper inom regional politik och inom EUs institutioner men även få vidga min kompetens inom nya ämnesområden. Efter praktiken kommer jag skriva min masteruppsatts och jag hoppas att jag kommer få inspiration och material till den under min praktik. Jag hoppas även på att få lära känna nya människor samt äta massor av belgiska pommes frites.

Allmänna nyheter

 • EU och den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor

  2018-12-03

  Under den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor den 25 november uppmärksammas problemet med könsbaserat våld världen över. Från den 25 november till den 10 december pågår kampanjer på olika platser i världen i syfte att motverka våld. 2018 års tema är Orange the World: #HearMeToo, vilket bland andra EU-parlamentet i Bryssel och Piteå Science Park uppmärksammade genom att lysa upp sina byggnaderna i färgen orange.

 • Europaparlamentet lanserar dubbla initiativ inför EU-valet 2019

  2018-12-03

  Inför EU-valet 2019 har Europaparlamentet lanserat hemsidan ”Det här gör EU för mig” som syftar till att illustrera i vilken utsträckning som EU gör skillnad för din region, ditt yrke eller din fritidssysselsättning. Därtill har också kampanjen ”Den här gången röstar jag” lanserats med målet att främja det demokratiska engagemanget inför EU-valet.

 • Umeå 2:a i iCapital

  2018-11-07

  Aten är Europas Innovationshuvudstad 2018. Umeå och de övriga fyra finalstäderna Århus, Leuven, Hamburg och Toulouse delar på andraplatsen.

 • Besök av Europa Direkt

  2018-11-06

  Den 30 oktober och 5 november hade North Sweden besök av lärare och elever via Europa Direkt. Besöken inleddes med en presentation av kontorets verksamhet Bryssel.

 • Piteå kommun erhåller 4 miljoner kronor som ledarprojektpartner i EU-migrantprojekt

  2018-10-31

  Piteå kommun har tilldelats drygt fyra miljoner kronor av Europeiska socialfonden (ESF) för det transnationella projektet ”Employment for Migrants” som sträcker sig mellan tidsperioden 2018–2021 och syftar till att få in utrikesfödda på arbetsmarknaden. ESF är Europas viktigaste ekonomiska instrument för att stödja arbetstillfällen, hjälpa människor att få bättre jobb och säkra rättvisare jobbmöjligheter för alla EU-medborgare. En av prioriteterna med ESF är att främja social integration genom att hjälpa människor från missgynnade grupper att komma in i arbete.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS