Anmälan: EWRC 2017

Förberedelserna för European Week of Regions and Cities (EWRC, tidigare kallat Open Days) 2017 är nu igång. Evenemanget samlar lokala och regionala aktörer från hela Europa och över 100 workshops, seminarier och debatter kommer att arrangeras under veckan. Registreringen planeras att öppna den 10 juli för dig som vill delta i den största årliga händelsen för regionala och lokala myndigheter med deltagande av 200 regioner från hela Europa.

Den 9–12 oktober får europeiska städer och regioner möjligheten att visa hur de tar sig an utmaningarna som de ställs inför i Bryssel.  Årets tema är ”Regioner och städer som arbetar för en bättre framtid”.

North Sweden under europeiska veckan för regioner och städer

I samband med Den europeiska veckan för regioner och städer bjuder partnerskapet för Sustainable Innovation in Less Urban Areas in The North, bestående av NSPA (Northern Sparsely Populated Areas) med North Sweden och de skotska högländerna och öarna i Skottland, till en debatt med syfte att diskutera framtidens gränsöverskridande innovation och regional utveckling i mindre urbana områden med fokus på europeiska arktiska och nordatlantiska regionerna. Temat för eventet är Boosting smart innovation in remote regions for all of Europé.

Inbjudna talare kommer från OECD, Nordregio och EU-kommissionen med flera. Forskare från regionala universitet kommer att presentera hur man ska främja smarta specialiseringsstrategier i glesbygdsområden med regionala exempel på arktiska klusterbaserade innovationsstrategier som kopplar samman forskning, industri och offentlig sektor och gränsöverskridande samarbete i norra Europa och över hela EU.

Datum: Onsdag 11 oktober 2017, 14.30-17.00 med efterföljande mingel.
Adress: Skottland House, Rond Point Schuman 6, 1040 Brussels (plan 8)

Kod:11B100

Inbjudna talare att leverera nyckeltalintervjuer för denna debatt är:
- Chris McDonald, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD
- Jukka Teräs och Nelli Mikkola, Nordiska ministerrådet Nordregio
- Katja Reppel, kompetenscenter, smart och hållbar tillväxt hos Europeiska kommissionen

Inbjudna nyckeltalare är:

- Chris McDonald, Policy Analyst, enheten för regional utveckling, OECD

- Jukka Teräs och Nelli Mikkola, Nordiska ministerrådet Nordregio

- Katja Reppel, kompetenscenter, smart och hållbar tillväxt, EU-kommissionen

Inbjudan hittar du här.

Programmet hittar du här.

Anmäl dig redan idag här, först till kvarn gäller. 

/Martha Bahta

 

25 Jul 2017 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information