Jobbar du med sociala innovationer?

REVES är en europeiskt organisation baserad på partnerskap mellan lokala och regionala myndigheter och olika territoriella organisationer inom sociala ekonomin som utvecklar eller vill utveckla strategier för att främja social och solidaritet baserad ekonomi, för ett ansvarstagande samhälle.

REVES-priset 2015 har som mål att belöna sammarbeten mellan offentliga myndigheter som fokuserar på mätbara insatser för områden inom social innovation som kan vara: 

  • Utformanden av nya sorters modeller för lokal välfärd
  • Implementering av EU-policy inom sammanhållning
  • Arbete mot diskrimering
  • Nya innovationer inom social ekonomi 

En jury med representanter från europeiska och internationella institutioner, organisationen European Social Economy och REVES-medlemmar kommer att bedöma kandidaterna. Vinnaren presenteras av svenska Europaparlamentarikern Jens Nilsson i Bryssel i juni 2015. 

Både regionala och kommunala myndigheter kan ansöka men även organisationer som jobbar med social ekonomi, verksamheter med samhälleliga ändamål. 

Deadline är 30 april så passa på att söka!

Läs mer om REVES här

Ansök online här

 

//Kejvan Bexenius

 

23 Feb 2015 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information