Nu kan du ansöka till Regiostars Awards 2016

2016-02-11

EU-kommissionens generaldirektorat för regional och statspolitik lanserar Regiostars Awards 2016, och tar emot ansökningar från den 15 februari, till och med den 15 april. Syftet med Regiostars är att identifiera god praxis inom regional utveckling och markera innovativa projekt med avsikt att användas som inspiration till andra regioner och projekt i EU.

Regiostars Awards är indelat i fem kategorier för 2016, dessa är:

Smart tillväxt – Identifiering av nya möjligheter inom den globala ekonomin
Hållbar tillväxt – Cirkulär ekonomi
Inklusiv tillväxt – Integrerat samhälle: bygga inkluderande och icke-segregerade samhällen
Stadsutveckling – Innovativa lösningar för hållbar stadsutveckling
Effektiv hantering – Göra skillnad genom att redovisa nya/alternativa lösningar och hanteringar

En oberoende jury kommer presentera vinnarna för de fem kategorier ovan, representanter från de finalistiska projekten uppmanas att närvara vid prisutdelningen. Priset för Regiostars Awards 2016 kommer vara ett certifikat, medalj, erhålla sitt projekt i en broschyr av kommissionen och även bli publicerad på Inforegios webbplats bland databasen för god praxis. Årets Regiostars prisutdelning kommer att äga rum den 11 oktober 2016 under Europeiska veckan för regioner och städer. Vinnarna i varje kategori kommer även att få en Regiostars trofé och ett intyg som lagts fram av EU-kommissionären för regionalpolitik, Corina Creţu och ordföranden för Regiostars jury.

Sista ansökningsdag

Ansökan ska lämnas in via ett webbformulär, senast den 15 april 2016.

Kontaktuppgifter

Alla frågor om ansökningsförfarandet ska skickas med e-post till: regiostars2016@iservice-europa.eu

Mer information om Regiostars Awards 2016 och ansökan hittar ni här:

http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/projects/regiostars/doc/regiostars/2016/guide_applicants_2016_en.pdf

http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/

/Aida Mehrazin 

Nyheter på området

 • Konferens: Save the Baltic sea

  2018-09-12

  Den 5 september anordnade North Sweden genom iBSG tillsammans med SEARICA, konferensen ”Rädda Östersjön på riktigt" som behandlade EU:s strategi för Östersjöregionen.

 • Event man inte får missa under EWRC i Bryssel 8-12 oktober

  2018-09-12

  European week of Region and Cities (EWRC), motsvarande Sveriges Almedalen men för europeiska regioner, är ett årligt evenemang som pågår under fyra dagar i Bryssel, detta år mellan 8-11 oktober. Städer och regioner ges tillfälle att framhäva sina särpräglade egenskaper som skapar tillväxt och arbete, implementerar EU:s sammanhållningspolitik och visar prov på vikten av den lokala och regionala nivån för ett lyckosamt europeiskt styre. North Swedens guidar dig till de viktigaste av eventen under EWRS i oktober. Under 4 dagar anordnas över 100 event för regioner och städer i EU.

 • State of Play: Regionalpolitik för förhandling!

  2018-07-04

  Nu är EU-kommissionens förslag lagda för programperioden 2021—2027. Det går nu in i förhandlingar inom och mellan Ministerrådet och Europaparlamentet och tidplanen som nu talas om är avslut i slutet av 2019. Avseende regionalpolitiken finns mycket som går i norra Sveriges riktning, men också en del att få ytterligare klarhet i och möjliga förändringar till det bättre. Det är nu regionala positioneringar måste till gentemot de lagda förslagen avseende prioriteringar och möjligheterna till samverkan och mycket annat. Mikael Janson pekar ut några av de för norra Sverige relevanta delarna att särskilt bevaka.

 • Svereg 2018: EU:s budget

  2018-07-02

  Företrädare från svenska regioner träffades i Bryssel den 27 juni för den årliga konferensen med Svereg-nätverket som bl.a. arrangerades av North Sweden.

 • EU:s nya sociala fond efter år 2020

  2018-06-06

  Den 30:e maj presenterades ett ramnätverk för EU:s nya sociala fond som, likt sin föregångare, ska stärka EU:s arbetsmarknad och dess förutsättningar. Programmen som tillsammans utgör den sociala fonden innefattar totalt 101,2 miljarder Euro. Fondprogrammen har genomgått en förenkling för att göra den sociala fonden mer effektiv och lättanvänd inför nästa budgetperiod.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS