Ta chansen och delta på Open Days 2015

2015-02-18

Den 12-15 oktober hålls den trettonde upplagan av Open Days i Bryssel. North Sweden samordnar för intresserade aktörer som vill delta på ett av årets mest spännande evenemang!  

Open Days är den europeiska veckan för regioner och städer, där du under ett fyra dagars långt evenemang får möjlighet att lyfta upp dina frågor med lokal eller regional betydelse på EU-arenan. Som deltagare får du möjlighet att delta i en rad olika seminarier, workshops och debatter. Det är även en chans att få träffa andra lokala och regionala företrädare i Europa för att knyta kontakter samt nätverka.  

Årets tema 2015
Regionkommittén och EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och stadspolitik höll en kick-off den 21 januari där man officiellt påbörjat förberedelserna.  Årets tema är “Europe's Regions and Cities: Partners for investment and growth”.

I år kommer fokus att ligga på inre marknad, energi och digitala tjänster, små- och medelstora företag, innovation och jobbskapande, stads- och landsbygdsutveckling samt geografisk integration. 

Är du intresserad av att delta med ditt projekt på Open Days 2015?
North Sweden har fått förfrågningar av olika intressenter som vill delta under Open Days och söker olika partners för att samordna seminarium inom bland annat stads- och landsbygdsutveckling och dess integration, energieffektivitet samt framtida utveckling för små- och medelstora företag. Intressenter söker även partners kring demografiska utmaningar med arbetet av offentliga tjänster inom hälsa, utbildning och sociala tjänster.

Sista anmälningsdag är 27 mars
Om du planerar eller är intresserad av att dela på Open Days så hör av dig till oss på North Sweden då vi hjälper till med samordningen för Västerbotten och Norrbottens aktörer. Förra året var det mer än 6000 deltagare på plats i över 100 olika evenemang. Missa inte denna möjlighet att utbyta erfarenheter och lyfta dina lokala eller regionala frågor. 

Läs mer om Open Days här

Läs om vår tillbaka blick från 2014 här

//Kejvan Bexenius

Nyheter på området

 • Konferens: Save the Baltic sea

  2018-09-12

  Den 5 september anordnade North Sweden genom iBSG tillsammans med SEARICA, konferensen ”Rädda Östersjön på riktigt" som behandlade EU:s strategi för Östersjöregionen.

 • Event man inte får missa under EWRC i Bryssel 8-12 oktober

  2018-09-12

  European week of Region and Cities (EWRC), motsvarande Sveriges Almedalen men för europeiska regioner, är ett årligt evenemang som pågår under fyra dagar i Bryssel, detta år mellan 8-11 oktober. Städer och regioner ges tillfälle att framhäva sina särpräglade egenskaper som skapar tillväxt och arbete, implementerar EU:s sammanhållningspolitik och visar prov på vikten av den lokala och regionala nivån för ett lyckosamt europeiskt styre. North Swedens guidar dig till de viktigaste av eventen under EWRS i oktober. Under 4 dagar anordnas över 100 event för regioner och städer i EU.

 • State of Play: Regionalpolitik för förhandling!

  2018-07-04

  Nu är EU-kommissionens förslag lagda för programperioden 2021—2027. Det går nu in i förhandlingar inom och mellan Ministerrådet och Europaparlamentet och tidplanen som nu talas om är avslut i slutet av 2019. Avseende regionalpolitiken finns mycket som går i norra Sveriges riktning, men också en del att få ytterligare klarhet i och möjliga förändringar till det bättre. Det är nu regionala positioneringar måste till gentemot de lagda förslagen avseende prioriteringar och möjligheterna till samverkan och mycket annat. Mikael Janson pekar ut några av de för norra Sverige relevanta delarna att särskilt bevaka.

 • Svereg 2018: EU:s budget

  2018-07-02

  Företrädare från svenska regioner träffades i Bryssel den 27 juni för den årliga konferensen med Svereg-nätverket som bl.a. arrangerades av North Sweden.

 • EU:s nya sociala fond efter år 2020

  2018-06-06

  Den 30:e maj presenterades ett ramnätverk för EU:s nya sociala fond som, likt sin föregångare, ska stärka EU:s arbetsmarknad och dess förutsättningar. Programmen som tillsammans utgör den sociala fonden innefattar totalt 101,2 miljarder Euro. Fondprogrammen har genomgått en förenkling för att göra den sociala fonden mer effektiv och lättanvänd inför nästa budgetperiod.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS