Ansök till SUMP Award inom hållbar rörlighet och tillgänglighet

2014-10-03

SUMP (European Commission’s Sustainability Urban Mobility Plan) Award är ett initiativ från EU-kommissionen att förbättra tillgänglighet och rörlighet inom städer och omkringliggande områden för att tillfredsställa behovet från människor och företag och skapa förutsättningar för bättre livskvalitet. Under 2012 fokuserades utmärkelsen på intressenter och deltagande och under 2013 års utmärkelse bedömdes territoriell- och policyintegration.

Syftet med årets utmärkelsen är att uppmuntra antagandet av lokala planer för hållbar rörlighet och tillgänglighet i städerna och att belöna framstående prestationer i det årliga tematiska området. SUMP-initiativet bygger på befintliga planeringsmetoder och syftar till att beakta integrations-, deltagande- och utvärderingsprinciper. Städer som kan delta är städer eller stadsregioner som har initierat eller fullfört utvecklandet av en SUMP-plan. Sista ansökningsdag är 3 november 2014 och vinnande bidrag ges ett stöd på 10 000 euro för att vidareutveckla förslaget. Tidigare vinnare av SUMP-award är Rivas Vaciamadrid, Spanien 2013 och Aberdeen, Skottland år 2012.

Läs mer om SUMP-award

/Ludvig Cronqvist

Nyheter på området

 • Samråd om EU-fonder på området för strategisk infrastruktur

  2018-03-07

  EU-kommissionens samråd om EU-fonder för strategisk infrastruktur stänger den 8 mars.

 • EFNS antar position om EU:s framtida transportpolitik

  2018-02-27

  Europaforum Norra Sverige (EFNS) positionerar sig inför förestående förhandlingar om EU:s långtidsbudget och EU:s framtida transportpolitik.

 • 2018 – Året för multimodalitet i EU

  2018-02-26

  Multimodalitet innebär att effektivisera transportsystemet genom anpassade och förändrade transportalternativ. Genom att anpassa infrastrukturen och använda de transportmedel som är bäst lämpade för situationen kan EU fortsatt jobba för bättre klimatpåverkan samt höjd livskvalité för EU-invånare samtidigt som transportområden också förbättras och effektiviseras. 2018 vill DG MOVE arbeta för mer multimodalitet.

 • Ny ansökningsgenomgång för CEF-transport Blending Call

  2018-02-23

  Under 2017 lanserade EU-kommissionen CEF-transport Blending Call en ny finansieringsmetod för projekt inom transport- och infrastrukturfrågor i EU. Syftet är att erbjuda delfinansiering i transportprojekt för att då också samtidigt öka privat finansiering inom området. Fram till 12e april finns det möjlighet att söka detta stöd till hållbara samt innovativa transport- och infrastrukturprojekt.

 • Praktikantrapport "Den nordliga handelsrutten Northern Axis-Sidenvägen"

  2018-02-14

  Under sin praktiktid på North Sweden kontoret i Bryssel skriver praktikanterna rapporter om särskilt valda ämnen. Sofia Baumgartner, som gjort praktik på North Sweden hösten 2017, har skrivit sin rapport om "Den nordliga handelsrutten Northern Axis-Sidenvägen".

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS