Slutliga program - transportseminarier i Almedalen

2014-06-28

Nu finns slutliga och uppdaterade program för transporteventen som anordnas av myndigheter, organisationer och industrin i Norrbotten och Västerbotten under Almedalsveckan 2014.

30 juni 2014

"200 miljarder investeras i Norrbotten – EU prioriterar regionens transportnät för framtiden". Arrangörer: Länsstyrelsen Norrbotten, Luleå kommun samt Luleå hamn.

Tid och plats: måndag den 30 juni kl 08.00–9.45 på Maritimt Forum, Hamngatan 1 i Trädgården, Visby, Gotland. 

Program

2 juli 2014

"Umeå-Vasa satsar – nytt, innovativt transportkoncept och gemensamt hamnbolag skapar hållbara transporter". Arrangörer: Midway Alignment of the Bothnian Corridor - Umeå Kommun och Vasa stad i samarbete med näringslivet och regionala aktörer.

Tid och plats: onsdag den 2 juli kl 08.00-08.45, Sjöfartsforum; den Maritima Mötesplatsen, Hamngatan 1, Visby, Gotland.

Inbjudan

"Hur säkrar vi framtidens transporter i norra Sverige, Finland och Norge?" Arrangörer: Norrbotniabanegruppen och Midway Alignment of the Bothnian Corridor.

Tid och plats: onsdagen den 2 juli kl 09.40-12.00, St Hansgatan 41, Visby, Gotland.

Program

Läs mer om transportseminarierna, den 30 juni här och den 2 juli här.

Vid frågor kontakta Mona Mansour, Senior Adviser European Affairs, North Sweden +46 70 391 83 99, mona.mansour@northsweden.eu

/Mona Mansour

 

Nyheter på området

 • Nya regler för ansluten mobilitet på EU:s vägar

  2019-03-19

  EU-kommissionen antog den 13 mars nya regler för att trappa upp utbyggnaden av samverkande intelligenta transportsystem (C-ITS) på Europas vägar. C-ITS ska tillåta de olika aktörerna och instanserna på vägar att kommunicera med varandra om bland annat farliga situationer eller trafikstockning. Detta är ett steg på vägen mot EU:s långsiktiga mål med noll dödsfall eller allvarliga skador 2050.

 • EU-kommissionen välkomnar preliminär överenskommelse för finansiering av högpresterande infrastrukturer inom CEF

  2019-03-15

  EU-kommissionen stödjer den preliminära överenskommelsen mellan EU-parlamentet och Rådet för CEF, Connecting Europe Facility, om högpresterande infrastrukturer som en del av EU:s nya långtidsbudget 2021–2027. Programmet ska stötta att EU blir mer klimatneutralt och stötta utvecklingen av infrastrukturer som präglas av miljövänlig mobilitet. Kommissionen har tidigare föreslagit att CEF under långtidsbudgeten 2021–2027 ska ha en budget på 43,2 miljarder euro.

 • EU efterfrågar feedback om implementering av godstransporter längs Europas järnvägskorridorer

  2019-03-11

  Godstransporter via järnväg kan spela en stor roll i försöken att minska stockning i trafik och utsläpp av växthusgaser i EU. Men för att detta ska kunna ske så måste sektorn bättre konkurrera med andra former av godstransport, framför allt den via vägar. Sedan 2010 har EU jobbat med att skapa godskorridorer runt om i Europa som ska förbättra järnvägarna för godstransport så att dessa blir snabbare, säkrare, mer effektiva och mer miljövänliga. EU-kommissionen ska nu utvärdera korridorerna och bedöma hur vida kvalitén på godstransporter via järnväg blivit bättre.

 • Nya regler kring märkning av däck utarbetas av EU, ska minska miljöfarligt utsläpp

  2019-03-07

  EU uppdaterar reglerna kring märkning av däck för att bland annat tydliggöra riktlinjer och minska miljöfarliga utsläpp. De nya reglerna innefattar numera även däck till bussar och lastbilar (C3-däck) och syftar till att dels synliggöra, dels informera kunder om säkerhet, drivmedelseffektivitet och tydliggöra riktlinjer kopplade till väggrepp på snö- och is.

 • Informationsdag om CEF-utlysningen 2019

  2019-02-11

  Den 17 januari och 7 februari hölls två informationsdagar om årets utlysning för Connecting Europe Facility Transport, där bland annat prioriterade projekt och ansökningskriterier presenterades.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS