Arctic Shorts - kortfilmskväll med arktiskt tema

För att markera att det är Arctic Futures Symposium's 10-årsdag vill vi på North Sweden, tillsammans med övriga partners i Arctic Futures Symposium samt International Polar Foundation, bjuda in till en arktisk kortfilmskväll måndag den 18 november på Bryssels kulturhus BOZAR.

Den 18 november äger kortfilmskvällen Arctic Shorts rum på kulturhuset BOZAR i Bryssel, ett sidoevenemang kopplat till konferensen Arctic Futures Symposium som äger rum på Residence Palace i Bryssel en vecka senare, den 25 november. Inför detta evenemang står North Sweden som organisatör tillsammans med övriga partners i International Polar Foundation som tillsammans varje år även anordnar konferensen Arctic Futures Symposium där aktuella frågor om Arktis utveckling står i centrum.

För att fira Arctic Futures Symposium's 10-års jubileum i år kommer filmer från sju olika arktiska länder att visas upp som på olika sätt skildrar kultur, konst och samhälleliga utmaningar - kort sagt hur det verkliga livet ter sig i Arktis för dess invånare. Från norra Sverige kommer filmen Signal att visas som är producerad i Västerbotten av Sandra Kilpeläinen Norman och Oscar Byström. Tre filmskapare, denna gång från Canada, Färöarna och Grönland, samt direktören från Tromsö International film festival, kommer att vara på plats för att diskutera några av de ämnen som berörs i filmerna vid ett efterföljande panelsamtal.

Evenemanget är gratis och riktar sig till alla som har ett intresse för Arktis, dess kultur och invånare.

Registrera dig här.

Tid: Dörrarna öppnar 19:30 och evenemanget börjar klockan 20:00. 

Adress: Bozar - Rue Ravenstein 23

Sprid gärna denna inbjudan. Varmt välkommen till en arktisk filmkväll i Bryssel!