Arrangera event under European Sustainable Energy Week

11–13 juni 2024 går den 18:e upplagan av European Sustainable Energy Week (ESEW) av stapeln. Eventet kommer i år 2024 ha temat “Netto-noll konkurrenskraft som driver EU:s energiomställning”. Ansökan om att anordna ett eget event under policykonferensen öppnar den 7 november. Ansökan för att delta i ESEW-pristävlingen öppnar den 14 november

European Sustainable Energy Week, Europeiska veckan för hållbar energi har nu tillkännagjort temat för upplagan år 2024. Temat är Netto-noll konkurrenskraft som drivkraft för EU:s energiomställning och veckan kommer att inkludera bland annat en policykonferens, en energimässa, en prisutdelningsceremoni och den femte upplagan av European Youth Energy Day. Förutom eventet i Bryssel, kommer ett flertal event kopplat till veckan och ämnet at äga rum runtom i världen inför veckan.  

För att vara värd till ett event under policykonferensen öppnar registreringsperioden den 7 november, för att delta i ESEW:s pristävling öppnar anmälan den 14 november. Det finns chans att delta på ett informationsmöte somäger rum online den 15 november. Informationsmötet kommer att innehålla information om deadlines såväl som innehåll och anmälan till event under veckan. Länken till mötet kommer att läggas upp på hemsidan kopplat till veckan.  

Läs mer om Europeiska veckan för hållbar energi och delta vid informationsmötet här

Partner: EU-kommissionen

Plats: Bryssel, Online

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.