Synergies of European Research and Education Area

Den 28 september anordnar North Sweden tillsammans med Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och The Arctic Five ett webbinarium om synergier mellan Europeiska forskningsområdet (ERA) och Europeiska utbildningsområdet (EEA).

Webbinariet kommer att fokusera på den pågående policyprocessen om synergier av Europeiska forskningsområdet (ERA) och Europeiska utbildningsområdet (EEA) och deras centrala roller för det framtida landskapet för europeisk forskning och utbildningspolitik. Det gränsöverskridande samarbetet som Arctic Five utgör kommer också att ligga till grund för diskussioner om betydelsen av samspelet mellan forskning och utbildning samt vilka lärdomar som kan dras från det mångåriga universitetssamarbetet. 

Arctic Five är ett partnerskap mellan 5 universitet; UiT Norges arktiska universitet, Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Lapplands universitet och Uleåborgs universitet och ämnar leda vägen i arktiska frågor samt främja och dela kunskap, utbildning och innovationer för utvecklingen av de nordliga regionerna och ett hållbart Arktis. 

Dag: 28/9

Tid: 10:00- 11:15

Läs mer om webbinariet och programmet här

Anmälan: Webinariet är nu öppet för anmälan, registrera dig här 

Läs mer om Arctic Five här och NSPA här

Eventet är en del av the European Week of Regions and Cities (EWRC) som du kan läsa mer om här 

Partner: Northern Sparsely Populated Areas, North Sweden European Office, Arctic five

Plats: Online

Datum/Tid: 2021-09-28 10:00 - 12:00