Gymnasieklass från Boden besökte Bryssel

Den 12-15 november besökte en klass från Ekonomiprogrammet på Björknäsgymnasiet i Boden Bryssel. Under torsdagseftermiddagen den 14 november så var de hos North Sweden där Mikael Janson berättade för dem hur kontoret jobbar för att påverka viktiga frågor i EU som berör Västerbotten och Norrbotten. Gymnasieklassen har studerat EU-kunskap och då även om olika lobbyverksamheter och påverkansarbete.

131115Boden

Björknäsgymnasiet har många internationella projekt runt om i Europa och de samarbetar för närvarande med skolor i bland annat Frankrike, Irland, Slovenien och Tyskland. Före besöket hos North Sweden hade gymnasieklassen varit på Europaparlamentet och Parlamentarium, ett interaktivt besökscentrum vid Europaparlamentet, för att lära sig mer om hur EU fungerar på ett mer konkret sätt. Under besöket så berättade även praktikanterna Filip och Jennie om hur det är att praktisera på North Sweden i EU och hur det kom sig att de sökte sig och hamnade i Bryssel.

Vi tackar Björknäsgymnasiet och dess klass från Ekonomiprogrammet årskurs 1 för dess besök och hoppas att de har haft en givande vistelse i Bryssel och önskar dem varmt välkomna tillbaka.

/Filip Ingelström

15 Nov 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information