Tävla och vinn titels årets entreprenörsregion

Regionkommittén uppmanar regioner runt om i Europa att delta i 2014 års upplaga av European Entrepreneurial Region (EER), ett projekt som varje år belönar upp till tre regioner som visar på främjande av entreprenörskap i sin region.

Utnämningen görs oberoende av regionens storlek, välstånd eller kompetens. Regionerna med de mest övertygande och framåtsträvande strategiplanerna tilldelas priset och rätten att kalla sig "Entrepreneurial region of the year". EER har instiftats genom ett partnerskap med EU-kommissionen och syftar till att skapa europeiska regioner som är dynamiska, miljöfokuserade och med initiativ till entreprenörskap. Syftet är också att medverka till implementationen av EU 2020-strategin och "The small Business Act of Europe" (SBA).

Priset delas ut av en jury sammansatt av tolv medlemmar från bland annat Regionkommittén, DG Regio, Europaparlamentet och Ekonomiska och sociala kommittén. Juryn tittar på en rad faktorer då man utser en vinnare däribland den övergripande presentationen av regionens plan. Förra årets vinnare var regionerna Nord-Pas de Calais (Frankrike), Steiermark (Österrike) samt Södra Danmark (Danmark). Den danska regionen tilldelades priset bland annat för sin detaljerade analys av entreprenörrelaterade svagheter i regionen och områden som behövde förbättras, tillsammans med en tydlig och bra handlingsplan och ett mycket konkret och bra projekt.

Sista anmälningsdag för att skicka in sitt bidrag till tävlingen är 28 februari.

 

/Eric Lundwall

Läs mer om tävlingen

 

23 Jan 2013 Näringspolitik

Näringspolitik

Norra Sverige har ett aktivt och mångsidigt näringsliv som på flera områden levererar unika resurser och kompetenser för export och till EU:s inre marknad. North Sweden bevakar EU:s politik på områden så att norra Sveriges aktörer ska få största möjlighet att bidra till att utveckla regionen och EU:s konkurrenskraft. Gränsövergångarna måste vara enkla och effektiva för att utvidga den egna hemmamarknaden och kompetensutbytet med omgivande regioner.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information