Ansök till SUMP Award inom hållbar rörlighet och tillgänglighet

SUMP (European Commission’s Sustainability Urban Mobility Plan) Award är ett initiativ från EU-kommissionen att förbättra tillgänglighet och rörlighet inom städer och omkringliggande områden för att tillfredsställa behovet från människor och företag och skapa förutsättningar för bättre livskvalitet. Under 2012 fokuserades utmärkelsen på intressenter och deltagande och under 2013 års utmärkelse bedömdes territoriell- och policyintegration.

Syftet med årets utmärkelsen är att uppmuntra antagandet av lokala planer för hållbar rörlighet och tillgänglighet i städerna och att belöna framstående prestationer i det årliga tematiska området. SUMP-initiativet bygger på befintliga planeringsmetoder och syftar till att beakta integrations-, deltagande- och utvärderingsprinciper. Städer som kan delta är städer eller stadsregioner som har initierat eller fullfört utvecklandet av en SUMP-plan. Sista ansökningsdag är 3 november 2014 och vinnande bidrag ges ett stöd på 10 000 euro för att vidareutveckla förslaget. Tidigare vinnare av SUMP-award är Rivas Vaciamadrid, Spanien 2013 och Aberdeen, Skottland år 2012.

Läs mer om SUMP-award

/Ludvig Cronqvist

03 Okt 2014 Transportpolitik

Transportpolitik

Goda infrastrukturförbindelser är en förutsättning för utveckling och tillväxt av norra Sverige som ett av EU:s arktiska områden. Den råvaruintensiva ekonomi som bland annat står för 90% av EU:s järnmalmsproduktion kräver god infrastruktur inom regionen och förbindelser med resten av EU och globalt. Desamma gäller för den omfattade skogsindustrin med ett nettoexportvärde 90 miljarder kronor i Sverige år 2016. North Sweden arbetar för att EU:s transportpolitik ska möjliggöra fortsatt export och utveckling av regionens näringsliv.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information