Vårens nya praktikanter Andreas och Julia är nu på plats

North Sweden välkomnar våra nya praktikanter Andreas Andersson Kurdve och Julia Hanson till kontoret i Bryssel. De kommer att bistå oss på North Sweden i vårt arbete med bland annat skriva nyheter, rapportera från konferenser, hjälpa till i det dagliga arbetet och allt annat som det innebär att jobba på North Sweden. Praktikperioden sträcker sig från januari till slutet av juni 2018.

Julia Hanson kommer ursprungligen från Boden men har bott i olika städer efter gymnasiet. I Paris och Lyon lärde hon sig det franska språket. I Lund studerade hon Politices kandidatprogrammet och i Malmö arbetade hon som asylhandläggare på Migrationsverket. Julia anser att praktikperioden är värdefull då hon vill upptäcka det europeiska navet i verkligheten och skaffa sig ett personligt intryck av hur det kan vara att arbeta kring EU:s institutioner.

– För min del är möjligheten att göra praktik på North Sweden det bästa med min utbildning eftersom jag lär mig mer, samt trivs bättre, genom att arbeta i en intressant miljö än att studera vid en skolbänk. Äntligen känns EU, dess institutioner och politiken som berör norra Sverige konkret! Det som slår mig redan de första dagarna är att North Swedens engagemang att placera norra Sverige på kartan är uppmärksammat internationellt, till skillnad från hur vi pratar om norra Sverige nationellt. Eftersom jag själv brinner för att norra Sverige ska få ett uppsving gällande utveckling och resurser, ska det bli intressant att arbeta med North Sweden och ta del av hur man arbetar för att framhäva Norrbotten och Västerbotten i den internationella och nationella politiska sfären. Under våren vill jag nätverka, fördjupa mitt intresse för EU och få en djupare förståelse för hur lobbying och relevanta processer går till inom regionalpolitiken.

180125Andreas och Julia

Andreas Andersson Kurdve och Julia Hanson är glada och ser fram emot sin praktiktermin på North Sweden European Office

Andreas Andersson Kurdve, som ursprungligen kommer från Ängelholm, läser för tillfället andra terminen i Göteborg på Masterprogrammet ”European Studies”. Innan dess studerade han till sin kandidatexamen i Statsvetenskap på Umeå Universitet, och fick på den vägen upp ögonen för norra Sverige och vad det har att erbjuda. Andreas hoppas dels på att under vårens gång få inspiration till sin kommande Masteruppsatsen som ska skrivas under vårterminen 2019, och dels möjlighet att nysta i vilka karriärsmöjligheter som finns att ta del av efter avlagd examen då han i framtiden vill arbeta med EU-frågor.

– Då jag studerat EU så pass mycket i teorin i min utbildning så ser jag fram emot att här på North Sweden även kunna se hur allting kring EU fungerar i praktiken. Att arbeta med kontorets hemsida samt ha delansvar för nyhetsbrevet tror jag kommer ge mig inblick i det dagliga arbetet som pågår i EU på ett nytt sätt än tidigare, och förhoppningsvis kommer jag lära mig en massa nya saker. Ambitionen är att även under praktikperioden hitta inspiration till min Masteruppsats som ska skrivas nästa vår. Då EU:s regionspolitik är ett av de huvudsakliga områden jag funderar att uppsatsen ska kretsa kring så tror jag att jag hittat helt rätt praktikplats för ändamålet!

Här hittar ni kontaktuppgifter till Andreas och Julia

Varmt välkomna till Bryssel och North Sweden!

/Martha Bahta

 

 

25 Jan 2018 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information