Välkommen till North Sweden höstens nya trainees!

North Sweden hälsar Julia och Alexander välkomna! Som trainees kommer de under hösten bidra med nyhetsrapportering, omvärldsbevakning såväl som stöttning av North Swedens dagliga arbete.

Julia läser en fristående praktikkurs vid Göteborgs universitet, men är ursprungligen från Sundsvall. Tidigare har hon tagit kandidatexamen i genusvetenskap från Lunds universitet och mastersexamen i European and Global Studies från the University of Padova i Italien. I och med sin masterutbildning intresserar sig Julia speciellt för EU, och är intresserad av att få uppleva allt som det innebär på plats i Bryssel.   

- Jag ser väldigt mycket fram emot att få ta del av North Swedens arbete och lära mig hur påverkansarbete i relation till EU fungerar i praktiken- då jag tidigare bara fått ta del av det teoretiskt. Jag är därtill mycket spänd på att få ta del av arbete som involverar regionerna på hemmaplan, då jag som norrlänning intresserar mig speciellt för frågor som involverar dessa fyra regioner.  

Alexander läser sista året på sitt kandidatprogram med inriktning Turism- och Destinationsutveckling från Mittuniversitetet i Östersund. Ursprungligen kommer Alexander från Stockholm, men valde på senare tid att flytta norr över för att få smakprov på friluftsliv och därigenom fattat större intresse för EU.   

- Jag ser fram emot hösten och det känns kul att få chansen att jobba med olika projekt i praktiken. Norra Sverige och dess olika regioner är en viktig kandidat på EU arenan, där vi idag kan konstatera att vi på många plan ligger i framkant, exempelvis inom den gröna omställningen. Jag ser fram emot att få försöka lösa olika utmaningar och inte minst vilka ovärderliga erfarenheter jag kommer att ta med mig.  

 Vi på North Sweden hälsar Julia och Alexander välkomna hit till Bryssel!

 

06 Sep 2023 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information