Tack Anthony Scully!

2018-07-04

På North Sweden har Tony varit ansvarig för forskning och innovation inom ramen för den så kallade innovationsunionen i EU. Efter tre år på North Sweden, ska Tony Scully nu fortsätta sin karriär på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi på North Sweden tackar för dessa år under en viktig tid i många nya initiativ på EU-arenan inom innovationsfrågorna där Tony funnits med och önskar all lycka i framtiden på den nya tjänsten.

Under tiden som Tony arbetat på North Sweden har hans fokusområden varit forskning och innovation. Han har bland många insatser utvecklat initiativ kopplade till smart specialisering tillsammans med kollegor from Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och European Regions Research And Innovation Network (ERRIN). Utöver det har han arbetat på det europeiska innovationspartnerskapet inom Smart Cities and Communities. För Europaforum Northern Sweden (EFNS) har Tony utvecklat ett flertal positionspapper, exempelvis en med tema landbaserad vindenergi i kalla klimat. Han har också varit delaktig i organiserandet av evenemang kring European Week of Regions and Cities (EWRC) kring innovation i glesbefolkade områden.

 

IMG_4164

Anthony Scully, Senior Adviser in European Affairs

"Working at North Sweden has given me some valuable insights into the way things work here in Brussels", säger Tony som ursprungligen är från Irland men har genom åren hunnit arbeta sig genom stora delar av Europa såsom Tyskland och Belgien, via norra Finland till först Luleå Tekniska Universitet och därefter innan han kom till North Sweden många år på Grants Office på Umeå Universitet. Tony förstår därmed svenska men föredrar att tala engelska för att, som han själv brukar påpeka, inte i en salig röra blanda ihop det med tyska och flamländska som han har med sig från tidigare.

"I've been lucky to have extraordinary colleagues, and I'll miss the close bond that we have at our little office on the Avenue Palmerston. It's also been a real pleasure working closely with our NSPA colleagues at East and North Finland, North Norway and Mid Sweden."

På Linnéuniversitetet kommer han att arbeta med mycket liknande det som han jobbat med tidigare kring att få inte minst forskningsstöd från EU och därmed återuppta att arbetet i en universitetsmiljö med olika spännande forskningsprojekt.

North Sweden önskar Tony all lycka i sitt framtida karriärsprång!

Allmänna nyheter

 • Tack Anthony Scully!

  2018-07-04

  Tony har varit ansvarig för forskning och innovation och efter tre år på North Sweden, ska Tony Scully nu fortsätta sin karriär på Linnéuniversitetet i Kalmar.

 • Sverige ledande och Norra Sverige regionalt högpresterande i EU-kommissionens innovationsmätning

  2018-07-04

  Sverige är fortsatt i toppen när EU-kommissionen den 18 juni 2018 listar Europas mest innovativa länder. Norr- och Västerbotten tillhör de starkaste regionerna i EU och bidrar positivt till Sveriges placering. Resultaten för Sverige är dock inte entydigt positiva då Sverige presterar under EU:s genomsnitt på flera avgörande indikatorer som ingår i det sammanvägda indexet.

 • Norra Sverige i Almedalen debatterar för ett starkare EU

  2018-07-04

  Under Almedalen är norra Sverige engagerat i olika aktiviteter för att stärka regionens intressen. Under veckan diskuteras också EU-relevanta frågor. Bland annat arrangerade Region Västerbotten med regionrådet Erik Bergkvist tillika ordförande för Europaforum Norra Sverige ett särskilt EU-mingel den 2 juli öppet för vem som ville att ge sin syn på EU och hur EU bör utvecklas. Erik Bergkvist medverkade även i paneldebatter arrangerade av EU-kommissionen i Sverige på ”Europahuset” i Almedalen såsom en debatt den 3 juli om EU:s budget ”Hur mycket ska Sverige betala? – Och till vad?”

 • Tack till Julia och Andreas!

  2018-07-02

  Nu när sommaren tar vid tackar North Sweden för praktikanterna Julia och Andreas insatser och deras tid på kontoret mellan 22 januari- 22 juni och önskar dem lycka till!

 • State of Play: Delad sammanhållningspolitik för regional utveckling

  2018-06-20

  Nu är mer eller mindre alla förslag till regleringar för nästa programperiod 2021—2027 framlagda av EU-kommissionen. På det stora hela ligger de i linje med norra Sverige intressen även om alla detaljer och de exakta budgetnivåerna för Norrbottens och Västerbottens vidkommande inte ännu är helt klara. Nu vidtar förhandlingarna, som kommer att bli tuffa. Några övergripande delar i förslagen för den samlade sammanhållningspolitiken, EU:s regionalpolitik, behöver särskilt fokus. Några sådana områden är att tillförsäkra fortsatta möjligheter att i norra Sverige kunna använda socialfonden, landsbygdsutvecklingsfonden och den samlade sammanhållningspolitiken för att skapa regional hållbar utveckling.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS