Tack Anthony Scully!

2018-07-04

På North Sweden har Tony varit ansvarig för forskning och innovation inom ramen för den så kallade innovationsunionen i EU. Efter tre år på North Sweden, ska Tony Scully nu fortsätta sin karriär på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi på North Sweden tackar för dessa år under en viktig tid i många nya initiativ på EU-arenan inom innovationsfrågorna där Tony funnits med och önskar all lycka i framtiden på den nya tjänsten.

Under tiden som Tony arbetat på North Sweden har hans fokusområden varit forskning och innovation. Han har bland många insatser utvecklat initiativ kopplade till smart specialisering tillsammans med kollegor from Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och European Regions Research And Innovation Network (ERRIN). Utöver det har han arbetat på det europeiska innovationspartnerskapet inom Smart Cities and Communities. För Europaforum Northern Sweden (EFNS) har Tony utvecklat ett flertal positionspapper, exempelvis en med tema landbaserad vindenergi i kalla klimat. Han har också varit delaktig i organiserandet av evenemang kring European Week of Regions and Cities (EWRC) kring innovation i glesbefolkade områden.

 

IMG_4164

Anthony Scully, Senior Adviser in European Affairs

"Working at North Sweden has given me some valuable insights into the way things work here in Brussels", säger Tony som ursprungligen är från Irland men har genom åren hunnit arbeta sig genom stora delar av Europa såsom Tyskland och Belgien, via norra Finland till först Luleå Tekniska Universitet och därefter innan han kom till North Sweden många år på Grants Office på Umeå Universitet. Tony förstår därmed svenska men föredrar att tala engelska för att, som han själv brukar påpeka, inte i en salig röra blanda ihop det med tyska och flamländska som han har med sig från tidigare.

"I've been lucky to have extraordinary colleagues, and I'll miss the close bond that we have at our little office on the Avenue Palmerston. It's also been a real pleasure working closely with our NSPA colleagues at East and North Finland, North Norway and Mid Sweden."

På Linnéuniversitetet kommer han att arbeta med mycket liknande det som han jobbat med tidigare kring att få inte minst forskningsstöd från EU och därmed återuppta att arbetet i en universitetsmiljö med olika spännande forskningsprojekt.

North Sweden önskar Tony all lycka i sitt framtida karriärsprång!

Allmänna nyheter

 • Tornedalsskolan och Baldergymnasiet vinnare i Euroscola-tävlingen

  2019-02-19

  Till 2019 har både Tornedalsskolan i Haparanda och Baldergymnasiet i Skellefteå vunnit möjligheten att åka till Bryssel som en del av Euroscola-projektet. Euroscola är ett projekt som startades av EU-parlamentet 1990. Varje år välkomnar Euroscola tusentals elever från EU:s medlemsländer, för att för en dag prova på att vara Europaparlamentariker i Strasbourg.

 • Forum Jämställdhet i Luleå

  2019-02-13

  Forum Jämställdhet anordnades av Region Norrbotten och Luleå kommun i Luleå 30-31 januari. Programmet uppmärksammade regionalt och lokalt jämställdhetsarbete.

 • Hur mäts sociala framsteg?

  2019-02-13

  Region Västerbotten och Umeå kommun har bjudits in till en referensgrupp som ska bistå EU-kommissionen i utvecklingen av ett index för sociala framsteg.

 • Välkomna Clara och Hannes!

  2019-01-28

  North Sweden välkomnar vårens nya praktikanter, Hannes Wigerfelt och Clara Lundén till kontoret i Bryssel. Clara och Hannes kommer att hjälpa till i det dagliga administrativa arbetet på kontoret och stötta oss med nyhetsbevakning och att rapportera från konferenser och allt annat som det innebär att jobba på North Sweden. Hannes och Clara stannar hos oss under fem månader fram till juni månad. Hjärtligt välkomna!

 • Citizens’ App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

  2019-01-18

  Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS