Tack Anthony Scully!

2018-07-04

På North Sweden har Tony varit ansvarig för forskning och innovation inom ramen för den så kallade innovationsunionen i EU. Efter tre år på North Sweden, ska Tony Scully nu fortsätta sin karriär på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi på North Sweden tackar för dessa år under en viktig tid i många nya initiativ på EU-arenan inom innovationsfrågorna där Tony funnits med och önskar all lycka i framtiden på den nya tjänsten.

Under tiden som Tony arbetat på North Sweden har hans fokusområden varit forskning och innovation. Han har bland många insatser utvecklat initiativ kopplade till smart specialisering tillsammans med kollegor from Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och European Regions Research And Innovation Network (ERRIN). Utöver det har han arbetat på det europeiska innovationspartnerskapet inom Smart Cities and Communities. För Europaforum Northern Sweden (EFNS) har Tony utvecklat ett flertal positionspapper, exempelvis en med tema landbaserad vindenergi i kalla klimat. Han har också varit delaktig i organiserandet av evenemang kring European Week of Regions and Cities (EWRC) kring innovation i glesbefolkade områden.

 

IMG_4164

Anthony Scully, Senior Adviser in European Affairs

"Working at North Sweden has given me some valuable insights into the way things work here in Brussels", säger Tony som ursprungligen är från Irland men har genom åren hunnit arbeta sig genom stora delar av Europa såsom Tyskland och Belgien, via norra Finland till först Luleå Tekniska Universitet och därefter innan han kom till North Sweden många år på Grants Office på Umeå Universitet. Tony förstår därmed svenska men föredrar att tala engelska för att, som han själv brukar påpeka, inte i en salig röra blanda ihop det med tyska och flamländska som han har med sig från tidigare.

"I've been lucky to have extraordinary colleagues, and I'll miss the close bond that we have at our little office on the Avenue Palmerston. It's also been a real pleasure working closely with our NSPA colleagues at East and North Finland, North Norway and Mid Sweden."

På Linnéuniversitetet kommer han att arbeta med mycket liknande det som han jobbat med tidigare kring att få inte minst forskningsstöd från EU och därmed återuppta att arbetet i en universitetsmiljö med olika spännande forskningsprojekt.

North Sweden önskar Tony all lycka i sitt framtida karriärsprång!

Allmänna nyheter

 • EU Arctic Forum ”Knowing, developing and connecting Arctic” med urfolksdialog

  2018-09-20

  Den 17 september gick det första EU Arctic Forum i regi av EU-kommissionen av stapeln i Bryssel. Temat ”förstå, utveckla och förena Arktis” inkluderade även den årliga dialogen med den arktiska ursprungsbefolkningen. Företrädare från regioner och EU, forskning samt näringsliv och nationella Arktiska aktörer var på plats. Diskussioner om bland annat bredbandsförsörjning i Arktis, handelsmöjligheter, hållbara och innovativa utvecklingsmöjligheter byggde på den arktiska samrådsrapport i EU som nätverket för Northern Sparsely Populated Area (NSPA) bidragit till avseende EU:s framtida investeringsstöd till det nordligaste Europa. Från hemregionerna medverkade Erik Bergqvist, ordförande Region Västerbotten, och Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå. Med från norra Sverige fanns även Åsa Larsson-Blind företrädande Samerådet.

 • Vi välkomnar höstens praktikanter, Michaela och Stina!

  2018-09-20

  Vi välkomnar de nya praktikanterna, Michaela Wikdahl och Stina Skoglöf till North Swedens kontor i Bryssel. De kommer att bistå North Swedens dagliga arbete med exempelvis omvärldsbevakning, nyhetsrapportering och att ta hand om besöksgrupper från hemregionen. Michaela och Stina kommer att praktisera under höstterminen, mellan tidsperioden september till slutet av januari 2019. Vi på North Sweden är glada att ha dem hos oss!

 • Umeå kan bli EU:s innovationshuvudstad

  2018-09-12

  Umeå är en av finalisterna till EU:s utmärkelse ”Capital of Innovation” och kan komma att tilldelas prissumman på 1 miljon Euro. Priset uppmärksammar städer som bidrar till ett innovativt klimat och effektivt använder innovationer i statsförvaltningen.

 • EU-kommissionens och Junckers ”State of the union”- tal 2018

  2018-09-12

  Den 12 september talade Europakommissionens president Jean-Claude Juncker vid sitt fjärde ”State of the union-tal” om vad som är Kommissionens främsta ansvar och prioriteringar innan EU-valet som infaller i maj 2019. Juncker framhöll bland annat att EU bör lägga sig i stort i stora frågor och smått i små frågor. Ett exempel, tillika en udda med omdebatterad fråga, är EU-bestämmelsen om sommar- och vintertid som han anser är en typisk liten fråga som medlemsstater själva ska besluta om.

 • EU satsar 150 miljoner euro på frukt & grönsaker i skolan

  2018-09-12

  Frukt, mellanmål, grönsaker och mjölkprodukter ska ges till skolor inom EU. Det främsta syftet är att förbättra barns hälsa men man vill även satsa på att barnen utbildas inom näringslära. Totalt sett berörs 30 miljoner barn i EU under läsåret 2018/19.

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS