Tack Anthony Scully!

2018-07-04

På North Sweden har Tony varit ansvarig för forskning och innovation inom ramen för den så kallade innovationsunionen i EU. Efter tre år på North Sweden, ska Tony Scully nu fortsätta sin karriär på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi på North Sweden tackar för dessa år under en viktig tid i många nya initiativ på EU-arenan inom innovationsfrågorna där Tony funnits med och önskar all lycka i framtiden på den nya tjänsten.

Under tiden som Tony arbetat på North Sweden har hans fokusområden varit forskning och innovation. Han har bland många insatser utvecklat initiativ kopplade till smart specialisering tillsammans med kollegor from Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och European Regions Research And Innovation Network (ERRIN). Utöver det har han arbetat på det europeiska innovationspartnerskapet inom Smart Cities and Communities. För Europaforum Northern Sweden (EFNS) har Tony utvecklat ett flertal positionspapper, exempelvis en med tema landbaserad vindenergi i kalla klimat. Han har också varit delaktig i organiserandet av evenemang kring European Week of Regions and Cities (EWRC) kring innovation i glesbefolkade områden.

 

IMG_4164

Anthony Scully, Senior Adviser in European Affairs

"Working at North Sweden has given me some valuable insights into the way things work here in Brussels", säger Tony som ursprungligen är från Irland men har genom åren hunnit arbeta sig genom stora delar av Europa såsom Tyskland och Belgien, via norra Finland till först Luleå Tekniska Universitet och därefter innan han kom till North Sweden många år på Grants Office på Umeå Universitet. Tony förstår därmed svenska men föredrar att tala engelska för att, som han själv brukar påpeka, inte i en salig röra blanda ihop det med tyska och flamländska som han har med sig från tidigare.

"I've been lucky to have extraordinary colleagues, and I'll miss the close bond that we have at our little office on the Avenue Palmerston. It's also been a real pleasure working closely with our NSPA colleagues at East and North Finland, North Norway and Mid Sweden."

På Linnéuniversitetet kommer han att arbeta med mycket liknande det som han jobbat med tidigare kring att få inte minst forskningsstöd från EU och därmed återuppta att arbetet i en universitetsmiljö med olika spännande forskningsprojekt.

North Sweden önskar Tony all lycka i sitt framtida karriärsprång!

Allmänna nyheter

 • Umeå 2:a i iCapital

  2018-11-07

  Aten är Europas Innovationshuvudstad 2018. Umeå och de övriga fyra finalstäderna Århus, Leuven, Hamburg och Toulouse delar på andraplatsen.

 • Besök av Europa Direkt

  2018-11-06

  Den 30 oktober och 5 november hade North Sweden besök av lärare och elever via Europa Direkt. Besöken inleddes med en presentation av kontorets verksamhet Bryssel.

 • Piteå kommun erhåller 4 miljoner kronor som ledarprojektpartner i EU-migrantprojekt

  2018-10-31

  Piteå kommun har tilldelats drygt fyra miljoner kronor av Europeiska socialfonden (ESF) för det transnationella projektet ”Employment for Migrants” som sträcker sig mellan tidsperioden 2018–2021 och syftar till att få in utrikesfödda på arbetsmarknaden. ESF är Europas viktigaste ekonomiska instrument för att stödja arbetstillfällen, hjälpa människor att få bättre jobb och säkra rättvisare jobbmöjligheter för alla EU-medborgare. En av prioriteterna med ESF är att främja social integration genom att hjälpa människor från missgynnade grupper att komma in i arbete.

 • Sverige har EU:s mest hållbara demokrati enligt undersökning

  2018-10-29

  Den tyska stiftelsen Bertelsmann har sammanställt hundratalet indikationer för att mäta demokrati och gott styre i EU- och OECD-länderna. Resultatet för 2018 visar en negativ trend i flera EU-länder. I 16 av 28 EU-länder har det, enligt Bertelsmanns index, skett en försämring när det kommer till demokrati. Stiftelsen säger att växande partipolarisering och tilltagande populistiska krafter är de bakomliggande orsakerna till den negativa trenden.

 • Gymnasieelever från Skellefteå i Bryssel under studiebesöket ”EU på riktigt”

  2018-10-24

  North Sweden fick den 17 oktober besök av elever från Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå genom projektet ”EU på riktigt” som Skellefteå kommun står bakom. North Sweden hade gjort ett program och guidade Axel Bergkvist och Klara-Lovisa Rogersdotter samt deras lärare Daniel Strömberg i Bryssel som fick möjlighet att besöka några internationella aktörer på Bryssel-arenan och öka sin kunskap om EU. De besökte bland annat Europeiska Kommissionen, Svenskt Näringsliv, Europaparlamentet, Sveriges ständiga representation samt European Federation of Journalists (EFJ).

Fler nyheter »

Prenumerera på Nyheter via RSS