4:e EU Macro-Regional Strategies veckan - Transform to Thrive

Den 24-28 april anordnas den fjärde EU Macro-Regional Strategies Week (EU MRS Week) i Bryssel och online. Evenemanget kommer att fokusera på tre treman: energi, kompetens och finansiering. Det finns möjlighet att ansöka om att anordna en intressentsession fram till 10 mars.

EU:s makroregionala strategivecka är det största årliga evenemanget tillägnat EU:s fyra makroregionala strategier (EUSBSR, EUSDR, EUSAIR, EUSALP). Strategiveckan lanserades 2020 och är en kommunikations- och nätverksplattform, som ämnar att förbättra samordningen mellan deltagande MRS-länder, interaktioner mellan MRS och representanter för EU-institutionerna och främjar horisontella frågor som inbäddningsprocessen, policyinlärning och utbyte av god praxis.

24–26 april 2023, digitala intressentsessioner

Från den 24 till 26 april kommer programmet även innehålla digitala intressentsessioner för andra gången i rad. Det går att ansöka om att arrangera en intressentsessionerna fram till 10 mars 2023. Läs mer och skicka in din ansökan.

26–28 april 2023, EU:s makroregionala strategivecka 2023

På eftermiddagen den 26 april inleder Elisa Ferreira, EU-kommissionär med ansvar för sammanhållning och reformer, officiellt EU:s MRS-vecka. Tematiska sessioner kring de tre teman kommer att följa från eftermiddagen den 26 april till den 27 april eftermiddagen. Dessa kan följas online med möjlighet till deltagande på plats för EU MRS samarbetspartners i Bryssel.

Den 28 april 2023 träffas den 15:e hybridgruppen på hög nivå i EU-kommissionens Charlemagne-byggnad. Detta event kommer endast att äga rum på inbjudan med möjlighet för intressenter att följa via länk. Ordförandeskapets möte med 4 EU:s makroregionala strategier kommer att äga rum på eftermiddagen den 28 april, anordnat av det slovenska EUSDR-ordförandeskapet endast på inbjudan.

Läs mer och registrera dig senast 21 februari här

Partner: EU: kommissionen

Plats: Bryssel/Online

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.