Missa inte årets stora forum för Europaforum Norra Sverige!

Den 3 juni anordnas årets stora forum online för Europaforum Norra Sverige (EFNS) som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU.

Den 3 juni anordnas årets stora forum för Europaforum Norra Sverige (EFNS) som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU. 2020 uppnådde EFNS 20 år men på grund av Covid-19 skjuter vi upp firandet av 20-årsjubileumet till när vi kan ses på riktigt igen

I år sker forumet digitalt och temat är EU:s gröna giv. Det blir också ett tillfälle att blicka tillbaka på 20 framgångsrika år av samarbete i EFNS som bidragit till EU:s intresse att vilja bidra till norra Sveriges utveckling.

Agenda

Förmiddagen bjuder på en fördjupning om EU:s transportkartor och EU:s nya programperiod med diskussioner kring regionalstöd, återhämtningspaket och den gröna given. Under eftermiddagen fokuserar vi på den gröna omställningen i EU med bäring rakt in i EFNS regionala och lokala verklighet. 

Forumet blir ett tillfälle att blicka framåt med inslag av expertis på EU:s klimatpolitik, debatt mellan Europaparlamentariker samt medverkande av bl.a. EU:s arktiska ambassadör med ansvar för EU:s kommande nya arktiska strategi, i vilken norra Sverige har en nyckelroll.

Registeringen öppen

Missa inte denna fullspäckade och viktiga dag för norra Sveriges möjligheter i EU! Boka in den 3 juni i kalendern redan nu.

Här hittar du en Save the date.

Programmet finns att läsa här.

Läs bakgrundsmaterialet som ska skickas ut till forumets anmälda deltagare här.

Läs mer om Europaforum Norra Sverige på deras hemsida här.