Missa inte årets stora forum för Europaforum Norra Sverige!

Den 3 juni anordnas årets stora forum online för Europaforum Norra Sverige (EFNS) som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU.

Den 3 juni anordnas årets stora forum för Europaforum Norra Sverige (EFNS) som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU. 2020 uppnådde EFNS 20 år men på grund av Covid-19 skjuter vi upp firandet av 20-årsjubileumet till när vi kan ses på riktigt igen

I år sker forumet digitalt och temat är EU:s gröna giv. Det blir också ett tillfälle att blicka tillbaka på 20 framgångsrika år av samarbete i EFNS som bidragit till EU:s intresse att vilja bidra till norra Sveriges utveckling.

Agenda

Förmiddagen bjuder på en fördjupning om EU:s transportkartor och EU:s nya programperiod med diskussioner kring regionalstöd, återhämtningspaket och den gröna given. Under eftermiddagen fokuserar vi på den gröna omställningen i EU med bäring rakt in i EFNS regionala och lokala verklighet. 

Forumet blir ett tillfälle att blicka framåt med inslag av expertis på EU:s klimatpolitik, debatt mellan Europaparlamentariker samt medverkande av bl.a. EU:s arktiska ambassadör med ansvar för EU:s kommande nya arktiska strategi, i vilken norra Sverige har en nyckelroll.

Registeringen öppen

Missa inte denna fullspäckade och viktiga dag för norra Sveriges möjligheter i EU! Boka in den 3 juni i kalendern redan nu.

Registrera dig här!

Här hittar du en Save the date.

Programmet finns att läsa här.

Läs mer om Europaforum Norra Sverige på deras hemsida här.