Ansökan öppen: Delta i EU:s Design Days!

Nu kan du ansöka om att delta i EU:s Design Days med temat “Design contributing to the green transition” som hålls online den 1 december i år. Design Days strävar efter att vara en plattform där design som inspirerar innovativa lösningar till dagens samhällsproblem kan spira. I år ligger gröna lösningar i fokus! Ansök senast 21 september.

Den 1 december kommer 2021 års Design Days att äga rum. Eventet kommer att hållas online, där kreativa lösningar presenteras av deltagande regioner som svar på samhälls- och miljöutmaningar. Design Days har i år temat “Design contributing to the green transition”. Eventet, som anordnas av ERRIN (European Regional Research and Innovation Network), har som mål att lyfta hur design och innovation kan hjälpa arbetet mot mer hållbara lösningar i människors livsmiljö. Design Days är en del av arbetet mot att uppnå målen i den nya Gröna given. 

Eventet skapar en mötesplats där privata designaktörer kan möta representanter från lokala och regionala kontor, samt från EU:s institutioner. Arrangörerna påpekar att det är det enda designeventet i Europa som uppmärksammar regionernas roll i att ge fördelaktiga arbetsmöjligheter för folk i designbranschen. Det skapar således en plattform för att påverka den politiska inställningen till design i EU. 

Sammanfattningsvis är det ultimata syftet med EU:s Design Days att öppna upp för design som ett sätt att inspirera innovativa lösningar till nutidens samhällsproblem, med särskilt fokus på övergången till gröna lösningar.  

För att skicka in ett förslag och presentera det under EU:s Design Days fyller du i en ansökan som du mailar till agnieszka.wieczorek@errin.eu och gaia.marotta@errin.eu innan den 21 september.

Kontakta gärna Julia Hanson på North Sweden (julia.hanson@northsweden.eu) vid intresse av att delta. 

Du kan läsa mer om EU:s Design Days samt hitta ansökan här 

Partner: European Regions Research and Innovation Network

Plats: Online

Datum/Tid: 2021-09-18 00:00 - 23:59

Kommande tillfällen

2021-09-19 00:00 - 23:59

2021-09-20 00:00 - 23:59

2021-09-21 00:00 - 00:00