Arctic Futures Symposium

Arctic Futures Symposium blir i år ett hybridevent med möjlighet att både delta på plats i Bryssel eller online. Arktiska strategier och EU:s nya arktiska politik står på agendan.

Arctic Futures Symposium är en årlig konferens som brukar hållas i Bryssel, vilken North Sweden är med och arrangerar. Årets version blir ett hybridevent med möjlighet att delta antingen på plats eller online den 6–7 december. Tal och diskussioner kommer till stor del att hållas online med ett mindre antal personer på plats i Bryssel. 

Konferensen är gratis, och samlar ett stort och brett antal intressenter för att diskutera frågor gällande Arktis. Deltagare består bland annat av forskare och akademiker, lokala och nationella beslutsfattare, arktiska urfolk, och representanter från industrier som verkar i, eller har intresse av Arktis.  

Temat är ännu inte fastställt. Men arktiska strategier, EU:s nya arktiska politik, och det stora antal styrdokument rörande Arktis som på senare tid publicerats, både av länder i det arktiska rådet och länder som inte tillhör Arktis, kommer finnas på agendan.  

Arctic Short Films Evening, en filmfestival med arktiskt tema som arrangerad av samma partners med koppling till AFS, kommer att hållas i Bryssel på kulturhuset Bozar innan konferensen går av stapeln. Håll utkik efter mer information.  

Registrering för eventet öppnar i oktober.  

Läs mer här