Del 2 av webbinarieserien Ett Attraktivt Arktis: investeringar i Arktis – hur fungerar regioner och kommuner?

Del två av fyra i webbinarieserien om ett Attraktivt Europa med fokus på investeringar i Norden från ett offentligt perspektiv, hur regioner och kommuner fungerar och hur de förbereder sig för den gröna omställningen.

Allt eftersom fler gröna investeringar görs i Norden och arbetet mot en hållbar framtid fortskrider dyker nya utmaningar, men också möjligheter upp. Hur kan detta främja den lokala samhällsutvecklingen, hur hanteras administrativa krav och vad behöver göras för att garantera att arbetskraften når upp till de ökande behoven?

Detta är del två av fyra i webbinarieserien om ett Attraktivt Europa och kommer fokusera på investeringar i Norden från ett offentligt perspektiv med en djupdykning i hur regioner och kommuner fungerar och hur de förbereder sig för den gröna omställningen.

Syftet med webbinariet är för regioner från norra Sverige, Finland och Norge att delge sin syn på vad investeringar i Arktis kan ge – både positivt och negativt – för att skapa en gränsöverskridande diskussion om en gemensam grön framtid.

Lotta Rönström och John Kostet från North Sweden European Office modererar och webbinariet hålls via Teams den 8 december klockan 10:00-11:30. Deltar gör bland annat EU-parlamentariker Erik Bergkvist och en rad andra representanter från regional och lokal nivå.

Hitta hela programmet och registrera dig till eventet här

Partner: Norrbottens Handelskammare, BusinessOulo, Interreg Nord, Tillväxtverket, Region Norrbotten

Plats: Teams

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.