Demo North 2020 – Klimatsmarta lösningar för industrin

Den 26–28 februari 2020 kommer Demo North, en konferens om industrins klimatomställning, att äga rum i Luleå och Piteå. Dagarna inkluderar studiebesök till branschledande projekt och presentationer om hur man på effektivare sätt kan implementera klimatsmarta lösningar inom industrin.

Politiker och konsumenter debatterar livligt hur vi ska tackla klimathot och studier visar att 100 företag ligger bakom över 70% av de globala utsläppen av växthusgaser. Industrin spelar en avgörande roll i klimatomställningen för att minska de miljöfarliga utsläppen och norra Sverige är ett demonstrationsområde för världsledande teknik inom en rad branscher, däribland stål-, rymd-, transport-, gruv-, energi-, batteri- och materialindustrin. 

Under konferensen kommer representanter från bland annat Northvolt, Sunpine och HYBRIT presentera sina respektive projekt och hur dessa är tänkta att omvandlas i större skala. Sylvia Lee, Sustainability Strategy Manager på Facebook, kommer tala om resurseffektiva datacenter. Dagarna kommer att bjuda på mycket mer så håll utkik längre fram när programmet uppdateras. 

Fler programpunkter kommer presenteras.  

Klicka här för mer information om hur du anmäler dig här.