EIT Strategic Innovation Agenda 2021-2027

Följ med när European Institute of Innovation and Technology (EIT) lanserar sin nya strategiska innovationsagenda för 2021–2027. Lär mer om kommande möjligheter att vara med i EIT-gemenskapen och höra från inspirerande talare som Mariya Gabriel, EU-kommisionär med ansvar för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom. Manuel Heitor, Portugals minister för vetenskap, teknik och högre utbildning; och Gioia Ghezzi, ordförande i EIT:s styrelse.

För att öka medvetenheten om EIT:s planer och möjligheter anordnas ett lanseringsevenemang för den nya strategin med det portugisiska ordförandeskapet för Europeiska unionens råd.

Lanseringsevenemanget kommer att bestå av två delar:

1. En policysession på hög nivå, inklusive talare på hög nivå.

2. Fyra tematiska sessioner fokuserade på huvudfokusområdena i EIT:s nya strategi.

Evenemanget kommer att göra det möjligt för deltagarna att dela åsikter och ställa frågor om EIT:s kommande verksamhet inom ramen för Horisont Europa. EIT planerar att öka stödet till högskolor och regionala innovationsverksamheter samt inrätta två nya EIT Knowledge and Innovation Communities: den första för kultur & kreativa sektorer och industrier 2022 och den andra för vatten-, marin- och sjöfartssektorerna 2026.

Vem borde delta?

Innovatörer och organisationer från näringsliv, utbildning och forskning i hela Europa som vill lära sig mer om European Institute of Innovation and Technology och de olika möjligheter som EIT-gemenskapen erbjuder.

Registreringarna för eventet öppnar i mitten av maj. Fram till dess, håll dig uppdaterad här

Partner: Portugisiska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.

Plats: Virtuellt

Datum/Tid: 2021-06-14 10:00 - 17:15