European Hydrogen Week 2022

Europeiska vätgasveckan kommer hållas som hybridevent med syfte att diskutera det senaste inom vätgas på EU-arenan kommer i år hållas i hybridformat.

Den 24-28 oktober kommer den tredje omgången av den Europeiska vätgasveckan (European Hydrogen Week) att anordnas. Det är det största årliga eventet helt tillägnat åt vätgas och leds av Clean Hydrogen Partnership och dess medlemmar, Europakommissionen, Hydrogen Europe och Hydrogen Europe Research.  

Eventet är tänkt att samla beslutsfattare, representanter från industrin, organisationer från civilsamhället samt forskningsgemenskaper för att diskutera det senaste på EU-arenan inom vätgassektorn. 

Vätgasveckan 2022 kommer att bestå av bland annat dessa event:  

  • en policykonferens med fokus på forskning och innovation inom EU 
  • Hydrogen Europe Flagship Event and Expo som inkluderar ett utställningsområde och två konferenser 
  • Clean Hydrogen Awards, där EU:s bästa projekt inom vätgas utmärks med priser
  • Programme Review Days, som bygger på 12 år av framgång. Där samlas åsikter och råd från forskarvärlden om specifikt partnerskapsaktiviteter och dess program och projekt.

Intressenter inom vätgas uppmanas även att arrangera sidoevent runt om i EU:s medlemsstater till årets vätgasvecka. Detta kan vara en möjlighet för lokala och regionala myndigheter, kommuner, offentliga och privata enheter att dela med sig av idéer och den senaste utvecklingen inom vätgasgemenskapen i norra Sverige. Mer om hur man ansöker om att organisera ett sidoevent hittar ni här.

Mer info och program kommer inom kort. Läs mer och registrera dig här.