Medverka under EU-veckan för hållbar energi 2023

Den 20 - 22 juni 2023 arrangeras den årliga EU-veckan för hållbar energi. Evenemanget kommer att ske på plats i Bryssel men kommer även gå att följa online. Det huvudsakliga temat för årets upplaga av konferensen handlar om hur EU kan påskynda övergången till hållbar och grön energi – med särskilt fokus på kompetensförsörjning. Nu finns det möjlighet att anmäla intresse för att medverka på konferensens olika aktiviteter.

EU-veckan för hållbar energi går av stapeln i juni 2023, och har sedan ett flertal år tillbaka arrangerats för att lyfta frågor som rör EU:s hållbara och förnybara energi. Syftet med evenemanget är att under tre dagar samla beslutsfattare, industrier och EU-medborgare intresserade av förnybar energi, menar EU-kommissionen. Arrangemanget riktar sig därför till ett flertal aktörer verksamma inom området hållbar utveckling och välkomnar både internationella- och icke-statliga organisationer, nationella och lokala myndigheter, universitetsföreningar, forskningsorganisationer och andra intressenter. 

Energiveckan, arrangerad av EU-kommissionen, innefattar ett flertal olika aktiviteter som både går att följa på plats i Bryssel och online; 

Policykonferens

Under EU:s hållbara energivecka 20–22 juni anordnas evenemangets sjuttonde policykonferens. Konferensen syftar till att samla verksamma aktörer inom hållbar energi för att diskutera policyutveckling. Aktörer så som offentliga myndigheter, företag, civilsamhälle och media, är alla välkomna att medverka på konferensen.  

I tillägg anordnas en energidag för ungdomar och en prisutdelning för att uppmärksamma särskilda projekts eller individers insatser inom förnybar och hållbar energi.

Energimässa

Under veckan finns det även möjlighet att besöka och medverka på energimässan, som är öppen för alla aktörer intresserade av nätverkande och informationsutbyte gällande hållbar energi. Fram till den 2 mars finns det möjlighet att anmäla sig till att ha en monter under mässan.  

Läs mer och registrera dig här. 

Lokala energidagar

Inom ramen för EU:s hållbara energivecka arrangeras även hållbara energidagar runtom i Europa under maj-juni 2023, bestående av aktiviteter och evenemang som organiseras av lokala offentliga och privata organisationer för att främja förnybar energi och energieffektivitet. Ansökan till att arrangera event under de hållbara energidagarna öppnar den 14 februari. Läs mer om de lokala energidagarna här.

Lär dig mer genom att ta del av informationsmötet här. 

Läs mer om EU-veckan för hållbar energi 2023 här. 

Partner: EU-kommissionen 

Plats: Bryssel/Online 

Datum/Tid: 2023-06-20 10:00 – 2023-06-22 17:00 

Datum/Tid: 2023-06-20 10:00 - 23:59

Kommande tillfällen

2023-06-21 00:00 - 23:59

2023-06-22 00:00 - 17:00