Norrbottens roll i samhällsekonomin

Region Norrbotten bjuder in till ett samtal om Norrbottens utveckling med rapporten "Norrbottens roll i samhällsekonomin" som utgångspunkt. Vad innebär den gröna omställningen? Vilka kompetenser kommer att behövas i framtiden? Hur får vi en mer diversifierad arbetsmarknad? Det är några frågor som kommer att ställas på nästa webbinarium i Let´s talk-serien.

Rapporten är framtagen i ett samarbete mellan Region Norrbotten, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Luleå tekniska universitet. Syftet är att öka kunskaperna om Norrbottens behov och förutsättningar för tillväxt och utveckling.
Panelen består av:
Patrik Söderholm
Professor i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet och är även ledamot i Klimatpolitiska rådet. Patrik är en av författarna till rapporten "Norrbottens roll i samhällskonomin"

Maria Wetterstrand
Grön samhällsdebattör och skribent, hållbarhetskonsult, tidigare riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de gröna. Maria är VD för Miltton Europe i Bryssel.

Linda Strandenhed
Arbetar som projektledare för Ung Företagsamhet i Norrbotten. Linda har en bakgrund inom miljö och utvecklingsfrågor i Sverige och internationellt.

Anna Utsi
Ordförande för Invest in Norrbotten och arbetar på Licab med affärsutveckling. Hon har tidigare arbetat med miljöfrågor på stålindustrins intresseorganisation Jernkontoret.

Helena Lundberg Nilsson
Regionutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen sedan fyra år. Har tidigare varit FoUU-chef o miljöchef inom Västra Götalandsregionen.
Anmäl dig här
Webbinariet sänds digitalt. Länk till sändningen skickas ut ett par dagar före.

Partner: Region Norrbotten

Plats: Virtuellt

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.