Registrera dig för Sweden Innovation Days 2023

Den 21 - 23 mars 2023 anordnas den digitala konferensen Sweden Innovation Days. Årets upplaga fokuserar främst på hur aktörer kan främja innovation – med en positiv påverkan på miljö, samhälle och ekonomi. Evenemanget syftar även till att möjliggöra för informationsutbyte mellan aktörer, och visa upp Sverige som ett ledande innovationsland. På talarlistan finns bl.a. EU-kommissionären med ansvar för konkurrensfrågor, svenska ministrar och aktörer från norra Sverige.

Årets upplaga av Sweden Innovation Days går av stapeln i mars 2023 och har sedan tre år tillbaka arrangerats för att samla internationella och svenska aktörer verksamma inom innovation, i syfte att främja informationsutbyte och samarbete. Den tre dagar långa konferensen vänder sig till ett flertal aktörer verksamma inom området, och välkomnar medverkande från offentlig sektor, näringsliv, akademi och civilsamhälle.  

Under konferensen kommer tre huvudsakliga teman, uppdelade under olika dagar, att stå i fokus;  

  • 21 mars - Att möjliggöra innovation 
  • 22 mars - Så främjar Sverige innovation för hållbar tillväxt 
  • 23 mars - Innovationer - som skapar värde i samhället 

Från EU-nivå kommer Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor och verkställande vice ordförande med ansvar för ett Europa rustat för den digitala tidsåldern, att medverka som talare. Medverkar gör även Patrick Child, biträdande generaldirektör för Generaldirektoratet för miljö (DG ENV), samt Alexander Hobza, chefsekonom vid Generaldirektoratet för forskning och innovation (DG RTD).  

Från nationell nivå kommer energi- och näringsminister Ebba Busch samt Andreas Carlsson, infrastruktur- och bostadsminister, att delta.  

För norra Sveriges del medverkar bland annat; 

  • Frida Fossland, Region Västerbotten 
  • Anders Sand, Boliden AB 
  • Ella Jonsson, Swedish Lapland Visitors Board 

Konferensen kommer att ske digitalt, och arrangeras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, i partnerskap med Energimyndigheten, Formas, Business Sweden, Ignite, SISP och AI Sweden. 

Läs mer om konferensen här.  

Registrera dig här.

Partner: Vinnova, Energimyndigheten, Formas, Business Sweden, Ignite, SISP, AI Sweden

Plats: Online

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.