Registreringen för Smart Specialstation (S3) Forum 2023 är öppen

Den 28 november 2023 arrangerar den samlande institution som styr politiken i den autonoma spanska regionen Katalonien, Generalitat de Catalunya tillsammans med EU-kommissionen och The Smart Specialisation Community of Practice (S3 CoP) forumet Smart Specialisation (S3) på La Llotja de mar i Barcelona. Temat för forumet är den nya europeiska innovationsagendan som har identifierat brådskande frågor som att minska fossila bränslen, öka den globala livsmedelssäkerheten och digitala omställningen i förhållande till smart specialisering. Registreringen är nu öppen och stänger för anmälan 27 oktober.

Forumet är den första fysiska sammankomsten på EU-nivå för S3 sedan pandemin 2020. Årets upplaga för S3 Forum kommer behandla frågor gällande smart specialisering och kommer att ta upp både de strategiska och regulatoriska aspekterna av S3 policyskapande. Reflektioner över utvecklingen av smart specialisering och dess förmåga att hantera nya utmaningar kommer också att ställas mot de viktigaste strukturella delarna av S3.  

I samband med forumet kommer det också vara ett sidoevenemang på samma plats. 29 november bjuder Generalitat de Catalunya också in till ”Catalunya’s S3 in action: Shared agendas explained by their main players”. Under detta evenemang kommer nyckelintressenter att diskutera implementeringen av RIS3CAT Shared Agenda, som anses vara god praxis i hela EU.

Registreringen för bägge evenemangen är öppen till och med 27 oktober och det kommer finnas möjlighet att delta online.

Läs mer om forumet här

Registrera dig på eventet här

Partner: Europeiska kommissionen, Generalitat de Catalunya

Plats: Barcelona, Spanien

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.