Missa inte Europaforum Norra Sveriges stora forum 2023

Säkra din plats på Europaforum Norra Sveriges stora forum 2023, norra Sveriges största konferens för EU-frågor, den 4–5 maj på Folkets Hus i Umeå. Temat för årets forum är Norra Sveriges gröna omställning – hur lockar vi fler? Ta chansen och kom och lyssna på beslutsfattare och högre tjänstepersoner från EU och nationell nivå i dialog med regionala och lokala politiker från norra Sverige, delta i diskussionerna och få nya perspektiv EU-frågor som rör norra Sverige och nätverka med andra viktiga samhällsaktörer för norra Sveriges utveckling.

Missa inte Europaforum Norra Sverige 2023!

Europaforum Norra Sveriges stora årliga forum kommer att arrangeras på Folkets Hus i Umeå 4-5 maj 2023.

Är du samhällsaktör och har intresse för norra Sveriges utveckling och samverkan med EU? Säkra då din plats på Europaforum Norra Sveriges stora forum 2023, norra Sveriges största konferens för EU-frågor, den 4–5 maj på Folkets Hus i Umeå.

Temat för årets forum är Norra Sveriges gröna omställning – hur lockar vi fler? Norra Sverige har tagit en ledande roll i den gröna omställningen i EU – men omställningen sker snabbt och innebär också stora utmaningar på lokal och regional nivå. Europaforum 2023 kommer att belysa utmaningar och potentialer i norra Sveriges – vad regionen har att erbjuda EU och vad EU i sin tur har att erbjuda norra Sverige kopplat till den gröna omställningen. Kompetensförsörjning och EU:s politik för markanvändning och bioekonomi är några av de frågor som kommer att diskuteras. Konferensen riktar sig till alla samhällsaktörer med intresse för norra Sveriges samverkan med EU

Ta chansen och kom och lyssna på beslutsfattare och högre tjänstepersoner från EU och nationell nivå i dialog med regionala och lokala politiker från norra Sverige, delta i diskussionerna och få nya perspektiv EU-frågor som rör norra Sverige och nätverka med andra viktiga samhällsaktörer för norra Sveriges utveckling. Se hela programmet längst ner eller i bifogad fil här. Programmet uppdateras löpande men fler talare.

Datum: 4–5 maj 2023 – vi börjar och avslutar med lunch på restaurang Äpplet som ligger vid konferenslokalen

Plats: Umeå Folkets hus, Vasaplan, Skolgatan 59, Umeå

Pris: 1 600 kr exkl. moms

Anmäl dig nu: Anmäla dig till Europaforum 2023 redan idag för att säkra din plats. Anmälan gör du här.

Program: Hitta programmet här:

Europaforum Norra Sverige – de fyra nordligaste regionernas nätverk för EU-påverkan

Europaforum Norra Sverige (EFNS) är ett politiskt nätverk som samlar kommunala och regionala företrädare från Sveriges fyra nordligaste län för att tillvarata norra Sveriges intressen i frågor med en tydlig EU-dimension. Nätverket har i mer än 20 år samverkat över parti-och länsgränser och fört fram norra Sveriges ståndpunkter med en gemensam röst i EU. Varje år arrangerar nätverket ett stort forum med syfte att bjuda in beslutsfattare och högre tjänstepersoner från EU och nationell nivå till dialog med regionala och lokala politiker och andra viktiga samhällsaktörer från norra Sverige. Forumet är både en mötesplats och kunskapsarena där EU:s politik analyseras och diskuteras i de avseenden där den berör norra Sverige.

Utställare på Europaforum 2023

Välkommen som utställare på Europaforum Norra Sveriges årliga forum 2023 den 4–5 maj i Umeå. Möt beslutsfattare och högre tjänstepersoner från EU och nationell nivå, regionala och lokala politiker och nätverka med nyckelaktörer inom samhällsomställningen i norra Sverige. Vi erbjuder utställarplatser för företag, kommuner, intresseorganisationer och andra med intresse för EU:s roll för norra Sveriges utveckling. Ta del av programpunkterna, måltider och mingel, två utställare (värde 3 400 kr). Hitta mer information här:

För mer information vänligen kontakta:

Jonas Larsson
Region Västerbotten
jonas.s.larsson@regionvasterbotten.se