Workshop om framtidens trådlösa teknologi och digitalisering

Den 11 oktober arrangerar Luleå Tekniska Universitet (LTU) med partners en workshop online under den europeiska veckan för regioner och städer om framtidens trådlösa teknologi och den digitala omställningen.

Den 10-13 oktober är det dags för den europeiska veckan för regioner och städer (EWRC) 2022 som i år sker i hybridform där vissa events både hålls på plats i Bryssel och sänds online medan andra enbart sker online.

Ett av årets tema för EWRC är den digitala omställningen. På temat anordnar Luleå Tekniska universitet, Oulus universitet, Patras universitet, Brainport Development och Institute for Radiocommunications en workshop om digitalisering och framtidens trådlösa teknologi den 11 oktober. Eventet kommer att ske online med bland annat Finlands EU-minister Tytti Tuppurainen som talare.

Workshopen kommer att ge en bred överblick över hur de ledande regionerna i informations- och kommunikationsteknik (IKT) arbetar med trådlös kommunikation och digitalisering. LTU:s Staffan Lundberg och Michael Nilsson deltar under eventet i egenskap av ledare för nätverket Wireless ICT tillsammans med Region Norrbotten.

Partnerskapet Wireless ICT främjar dialog om frågor som berör trådlös kommunikation mellan EU-kommissionen och andra berörda aktörer. Nätverket är en del av EU:s plattformar för smart specialisering (S3P) där regioner med likartade styrkeområden samarbetar kring gemensamma utmaningar. LTU bidrar i det här nätverket bland annat med sin expertis inom kommunikationsteknologi i EU:s glesbefolkade områden.

Registreringen är öppen. Anmäl dig till eventet här.

Läs mer om Europeiska veckan för regioner och städer här.

Läs mer om S3P Wireless ICT här.

 

 

Partner: Luleå Tekniska universitet, Oulus universitet, Patras universitet, Brainport Development, Institute for Radiocommunications

Plats: Online

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.