EU-kommissionen söker vetenskapliga experter

111021 Nya forskare


EU-kommissionen söker nu forskare till sina kommittéer för konsumentsäkerhet, hälso- och miljörisker, nya och nyligen identifierade hälsorisker. Sökande måste ha en relevant universitetsexamen, minst 10 års arbetslivserfarenhet och ha goda kunskaper i engelska. Kommittéerna utgör en viktig funktion för EU-kommissionen vid utveckling av lagförslag, då nya lagförslag baseras på underlag framtaget av kommittéerna.  

 

Forskare som blir tillsatta till EU-kommissionens vetenskapliga kommittéer har en mandatperiod på tre år.

 

Sista ansökningsdag är 15 november 2011.

 

Mer information om tjänsterna samt tillvägagångssätt för anmälan finns på EU-kommissionens hemsida för vetenskapliga kommittéer

 

/Joel Larsson och Hanna Högeberg

 

21 Okt 2011 Innovationspolitik

Innovationspolitik

Norra Sverige har ett av EU:s starkaste innovationssystem och bidrar till att stärka EU:s konkurrenskraft på områden så som medicin, rymd, mineraler och bioekonomi. Norra Sveriges universitet, företag och myndigheter är framgångsrika i att attrahera konkurrensutsatta forskningsmedel från EU och har sedan 2014 mottagit 85 miljoner Euro för projekt från ramprogrammet för forskning och innovation. North Sweden arbetar för att stärka regionen i konkurrensen om medlen och att påverka EU:s finansieringsprogram.

Kontaktperson: Niklas Johansson

Mer information