Sökes Internationell ungdomsambassadör för Västerbotten

Är du mellan 18 och 29 år och intresserad av internationella frågor? Är du utåtriktad och tycker det är roligt att lära känna nya människor? Då har du chans att bli en av Västerbottens ungdomsambassadörer!

Region Västerbotten och Europa Direkt Västerbotten söker två ungdomar som vill delta i Assembly of European Regions årliga ungdomssommarskola, som år 2012 kommer att hållas i Ponta Delgada, Portugal, 20-25 augusti.

Syftet med sommarskolan är att förbättra möjligheterna för ungdomar att påverka och engagera sig i regionalpolitik, samtidigt som de utbyter idéer och erfarenheter med andra ungdomar från hela Europa. Detta år fokuserar sommarskolan särskilt på temat kreativa och kulturella näringar. Under sommarskolan får ni träffa andra engagerade unga européer, lära er mer om det specifika ämnet för årets upplaga av sommarskolan samt skapa kontakter och planer för framtida projekt att genomföra i Västerbotten.

På sommarskolan deltar förutom ungdomar, politiker och tjänstepersoner från hela Europa - vilket möjliggör interaktion och utbyten över traditionella gränser. Ungdomsambassadörerna representerar Region Västerbotten som står för anmälningsavgiften (i vilken boende och mat ingår) och resekostnader i samband med sommarskolan.

Ansökan
Ansökan med en motivering, varför just du är Västerbottens kommande ungdomsambassadör, skickas till jenny.mozgovoy@regionvasterbotten.se, senast den 22 april 2012. Ungdomsambassadörerna utses av Region Västerbotten och Europa Direkt Västerbotten. Observera att ungdomsambassadörerna måste vara födda mellan 25 augusti 1982 och 20 augusti 1994.

För mer information kontakta
Jenny Mozgovoy
Region Västerbotten
jenny.mozgovoy@regionvasterbotten.se
070-785 10 44

04 Apr 2012 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information