28 på din talrik

På tisdagen den 23 juni anordnades på Europaparlamentets torg "28 på din tallrik" -  en europisk matmässa där besökarna kunde ta del av alla EU-ländernas smakupplevelser och mattraditioner i respektive land. En spännande och annorlunda dag på North Sweden som representerade Sverige.   

Den 23 juni förvandlades torget utanför Europaparlamentet i Bryssel till en välbesökt europeisk matmässa. Besökarna kunde ta del av dofter och smaker från hela Europa. Alla tjugoåtta länder fanns på plats och minst lika många specialiteter fick besökarna upptäcka.  North Sweden var även på plats för att bjuda på smaker från Norr med Västerbottensost från Norrmejerier och klassiskt svenska kanelbullar.

150701 martha matmässa150701 matmässa

Stort tryck vid svenska tältet representerat av North Sweden där 300 hembakade bullar samt ett antal kilo Västerbottensost gick åt som smör i solsken. 

Arrangörer för eventet var Ixelles som är en kommun i regionen Bryssel.

-  Ixelles har alltid varit väldigt europeisk. Det är hem till Europaparlamentet och ungefär en tredjedel av befolkningen som bor här är icke-belgiska EU-medborgare. I denna europeiska mikrokosmos kan du därför hitta flertalet fina restauranger och lokala smaker, sade Delphine Bourgeois, Vice borgmästaren i Ixelles.

/Martha Bahta

01 Jul 2015 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information