Sista chansen för anmälan till Europaforum Norra Sverige

Årets tema på Europaforum Norra Sverige är ”Regionen i EU - en union i förändring”. Värdar för forumet 22 - 23 februari 2017 står Västerbotten.

Frågan om EUs framtid är mer aktuellt än någonsin. Samtidigt som vi ser splittring mellan medlemsstater så efterfrågar regionerna mer utbyte och inflytande. Europaforum norra Sverige är de fyra nordligaste länens alldeles egna påverkansinstans, där politiska företrädare från lokal och regional nivå i de fyra nordligaste länen påverkar den politik som EFNS driver.

Under dagarna i Skellefteå kommer vi att bland annat lansera och diskutera den aktuella OECD-rapporten för de glest befolkade områdena i norra Skandinavien, EUs framtida regionalpolitik, Brexit och vad en eventuell regionombildning skulle kunna betyda för EU-politiken. Vi kommer också anta politiska positioner för påverkan.

Talare i programmet kommer presenteras eftersom men inledningstalet kommer hållas av Ann Linde, Sveriges EU- och handelsminister, även till exempel Pär Lärkeryd, VD Norra Skogsägarna, kommer tala under punkten "Vad betyder det svenska skogsbruket för EU och Europa?", samt Martin Hårdstedt, professor i historia, Institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå Universitet kommer tala under punkten "Det europeiska samarbetet: vad kan vi lära oss av historien?", se programmet nedan för fler spännande talare. 

Skriv in Europaforum Norra Sverige 2017 i din kalender. Forumet kommer att hållas på Skellefteå Stadshotell, så passa på att boka rum redan idag.

Anmäl dig här

Hela programmet kan du se här.

19 Jan 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information