Delta på New European Bauhaus festivalen 2024!

Den 9–14 april 2024 anordnas New European Bauhaus festivalen 2024 för andra gången. EU-kommissionen tillsammans med belgiska ordförandeskapet för ministerrådet anordnar eventet som kommer äga rum i Bryssel. Förutom aktiviteterna i Bryssel kommer även flera självständigt organiserade sidoevenemang anordnas av EU-partners över hela värden. Anmälan för öppningsceremonin och prisceremonin har nu öppnat.

New European Bauhaus (NEB) festivalen 2024 har sin grund i bauhausinitiativet. Festivalen erbjuder ett flertal evenemang och initiativ, bland annat ett forum för diskussion och dialog, ett laboratorium och en utställning som lyfter fram projekt och prototyper i linje med bauhausinitiativet samt konstuppträdanden. Vidare kommer festivalen uppmärksamma New European Bauhaus Prizes där 20 vinnare kommer koras vid en prisceremoni. New European Bauhaus Academy, ett initiativ från europaåret för kompetens, kommer också presenteras som syftar till att påskynda kompetenshöjning och omskolning för hållbart byggande. Festivalen organiseras i Parc du Cinquantenaire och på Arts & History muséet i Bryssel, men även utanför Bryssel med olika sidoevent anordnade av olika EU-partners.  

Festivalen är öppen för alla och utan kostnad men registrering krävs för att delta på öppningsceremonin och prisceremonin, som nu är öppen.  

Information om eventet samt program och registrering finns här

Läs mer om Bauhausinitiativet här

Partner: EU-kommissionen och belgiska ordförandeskapet

Plats: Bryssel

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.